تانک همزندار
در این روش ذرات کانسنگ دائم به حالت معلق هستند و میتوان مقادیر pH و Eh را به راحتی کنترل کرد. همچنین دمای محیط و میزان اکسیژن محلول نیز به راحتی قابل کنترل میباشد. در این روش ذرات بایستی به خوبی ریز شده باشند. اکسیداسیون میکروبی مواد معدنی با این روش زمانی کاربرد دارد که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد.
در طراحی یک بیوراکتور(تانک) نکات زیر بایستی درنظر گرفته شود:
-
-
-
- آشنا بودن با نوع مایع ورودی و خروجی راکتور برای طراحی مناسب پمپ و همزن
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
-
-
-
- آشنایی با انواع بیوراکتورها
-
- بررسی میزان هوادهی، درجه حرارت کف کنندگی pH محیط و اثرات آن بر میکروارگانیسمها
-
- داشتن اطلاعات کافی از موازنه جرم و انرژی و مکانیسم انتقال جرم
بیوهیپ لیچینگ
این روش قدیمیترین روش انجام شستشوی میکروبی به صورت تودهای میباشد. این روش برای استخراج ذخائر با عیار کم مناسب است. در این روش ماده معدنی به صورت یک توده انباشته می شود و در معرض پاشش حلال قرار میگیرد. پس از قرار گیری و انباشتگی توده ماده معدنی، محلول لیچینگ بر روی آن پاشیده میگردد و مایع باردار حاصله از پایین توده جمع آوری و پس از استحصال فلز، باقی مانده آن بعد از قرار گیری در معرض محیط تازه باکتریایی و کنترل اسیدیته آن، به بالای توده بر میگردد. نفوذپذیری توده از جمله پارامترهای مهم در این روش میباشد (Johnson, 2008).
روش درجا
این روش بیشتر در معادن متروکه و در زیر زمین و یا معادن دست نخورده با عیار پایین کاربرد دارد. در این روش مایع لیچینگ از طریق لولههایی که در چاههای عمیق قرار دارند، منتقل میگردد. این معادن دارای تونلهای عمودی و افقی زیادی بوده و برای فرایند لیچینگ مناسب میباشند. مایع لیچینگ حاوی باکتری و یونهای فریک از بالای معادن و از طریق منافذ و تونلها وارد معدن می شود و لیچینگ انجام شده و از قسمت پایین معدن مایع باردار جمع آوری میگردد.
ژئوکت
این روش هزینه های سرمایه گذاری و عملیاتی کم با بازیابی بسیار بالا برای اسیدشویی تودهای در راکتورهای پیوسته دارد.
در عملیات این روش که برای طلا،مس و روی انجام شده از باکتری های اکسیدکننده آهن و گوگرد که شامل A.ferrooxidans, A.thiooxidans و L.ferrooxidansاستفاده می شود، به منظور اکسیداسیون و لیچینگ کانیهای سولفیدی در هیپ استفاده میگردد.
بعد از اینکه کنسانتره توسط روش فلوتاسیون پیوسته بهدست آمد، پالپ کنسانتره بر روی سنگ میزبان پاشیده و به صورت کت(Coat) بر روی آن قرار میگیرد. سنگ میزبان ممکن است از سنگ باطله و یا سنگ معدنی کمعیار باشد.
فصل سوم
مواد و روش ها
۳-۱-مقدمه
هدف اصلی این تحقیق بررسی جداسازی باکتریهای بومی اکسیدکننده آهن می باشد، تا بتوان بعد از جداسازی و شناسایی باکتری مورد نظر توانایی آن را در فرایند فروشویی میکروبی مورد بررسی قرار داد. در این فصل به توضیح محیط کشتها و مواد و وسایل مورد نیاز جهت جداسازی و شناسایی جدایه به دست آمده اشاره شده است. جدول( ۳-۱) لیست مواد شیمیایی مورد نیاز
نام شیمیایی | شرکت تولیدکننده | |
Magnesium sulphat Agar Agarose Potasium cholorid Ammonium sulfate Calcium choloride Calcium nitrate Chloroform Coomassie blue G250 Yest extract Dimethyl Sulfoxide (DMSO) DNA ladder (1kb) DNTP EDTA (Ethylenediaminetetraacetic acid) Ethyl acetate Tris-acetate-EDTA Ethidium bromide (10 mg/ml) |