ICDdec
تعداد روزهای یخبندان دسامبر
AHUMAXnov
متوسط حداکثر رطوبت نوامبر
ICDann
تعداد روزهای یخبندان سالانه
AHUMAXdec
متوسط حداکثر رطوبت دسامبر
ICDwinter
تعداد روزهای یخبندان زمستان
AHUMAXann
متوسط حداکثر رطوبت سالانه
ICDspring
تعداد روزهای یخبندان بهار
AHUMAXwinter
متوسط حداکثر رطوبت زمستان
ICDsummer
تعداد روزهای یخبندان تابستان
AHUMAXspring
متوسط حداکثر رطوبت بهار
ICDautumn
تعداد روزهای یخبندان پاییز
روشها
قبل از انجام هرگونه محاسبات آماری اقدامات مقدماتی زیر صورت گرفت:
-
-
- انتخاب پایه زمانی مشترک برای دادها
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
-
- کنترل کیفیت آمار موجود
- بازسازی نواقص آماری
انتخاب پایه زمانی مشترک برای دادها
با توجه به اینکه لازمه مطالعات اقلیم شناسی آماری ۲۵ تا ۳۰ ساله است به همین منظور باز سازی نواقص آماری به روش همبستگی انجام شد. در منطقه مورد مطالعه تعداد ۱۷ ایستگاه سینوپتیک و کلیماتولوژی وجود دارد که از این تعداد ۶ ایستگاه دارای ۲۵ سال آمار کامل میباشند. با بهره گرفتن از این ایستگاهها پایه زمانی مشترک ایستگاهها را ۲۵ سال در نظر گرفته شد.
کنترل کیفیت آمارهای موجود
داده های هواشناسی ثبت شده در ایستگاههای هواشناسی بدلیل کالیبره نبودن دستگاهها، خطا در ثبت مقادیر پارامترها توسط متصدی، تعویض دستگاههای ثبت کننده مقادیر پارامترها، رخدادهای تاریخی مانند بارشهای طولانی مدت با شدت زیاد یا وقوع یک سرمای ناگهانی و … دارای روندی منظم نمی باشد. گام حیاتی قبل از تحلیلهای آماری وارسی داده های مورد بحث میباشد که در اغلب تحقیقات فراموش می شود. همه روش های آماری مشمول این نکته میشوند که ورودی غلط، خروجی غلط به بار می آورد. شناسایی داده های پرت از این نظر اهمیت پیدا می کنند که در نتایج بدست آمده از سایر آنالیزها دخالت نموده ومیتواند نتایج نهایی را تحت تاثیر قرار دهد و اشتباهی رقم زند. Fox (2008) اظهار داشته که ناهمگنی واریانسها باعث بروز مشکلات جدی در رگرسیون خطی و تحلیل واریانس شده دارد همچنین Hubert (1994) هم اظهار نموده که داده های پرت در نتایج بعضی روش های چند متغیره تاثیر دارند. روش های مختلفی برای شناسایی داده های پرت وجود دارد اما باکس پلات یا نمودار جعبهای با توجه به شکلی که از مجموعه داده ها ترسیم می کند، تشخیص داده های پرت و داده های مشکوک را سادهتر و آسانتر می نماید. همچنین نمودار جعبهای تحت تاثیر داده های پرت قرار نمیگیرد که یک مزیت نسبت به سایر روشها میباشد [۹۳]. صحت و دقت داده های هواشناسی با رسم باکس پلات مربوط به هر پارامتر مورد ارزیابی قرار گرفت. با ترسیم باکس پلاتها داده های پرت را که از روند طبیعی داده های ثبت شده تبعیت نمیکند، می توان در دوره مورد مطالعه مشخص نمود. برای بررسی صحت و دقت داده ها از نرم افزار SPSS استفاده گردید.