Wheat middling
۶.۰۰
Fish oil
۱.۰۰
Binder (sodium alginate)
۱.۰۰
Vitamin mixtureb
۰.۱۰
Mineral mixturea
(%, dry matter)
Chemical composition
۹۲
Dry matter
۴۵
Crude protein
۱۴
Ether extraction
a Premix content (g/kg): Fe (FeSO4) 49.60; Mn (MnSO4), 207.20; Cu (CuSO4) 3.86; I (KIO3) 0.84; Inert Carrier 553.40.
b Composition of vitamin premix (mg/kg of premix, unless otherwise listed): D Calcium pantothenate,26,840; pyridoxine (pyridoxine HCl), 7700; riboflavin, 13,200; niacinamide, 55,000; folic acid, 2200; thiamine (thiamine mononitrate), 8800; biotin, 88; vitamin B12, 5.5; menadione sodium bisulfitecomplex, 2.75; vitamin E (DL a-tocopherol acetate), 88,000 IU; vitamin D3 (stabilized), 110,000 IU; vitamin A (vitamin A palmitate,stabilized), 1,650,000 IU.
میزان وزن خشک نمونه با توزین ۵ گرم از نمونه هر جیره غذایی و در ادامه خشک کردن برای ۲۴ ساعت در آون با دمای ۱۰۵ درجه سانتیگراد انجام میپذیرد. نمونه ها پس از این فرایند توسط مخلوطکن صنعتی به صورت پودر در آمده و میزان وزن خشک در ادامه با تفریق وزن نهایی از وزن اولیه تعیین میگردد. میزان خاکستر نیز با قرار دادن نمونه ها در یک کوره الکتریکی با دمای ۵۵۰ درجهسانتیگراد به مدت ۴ ساعت اندازه گیری میشود (AOAC, 1995). میزان پروتیئن هر جیره نیز با اندازه گیری نیتروژن (N×۶.۲۵) با بهره گرفتن از روش کجلدال تعیین میشود. ۵ گرم از ماده غذایی را برای این منظور وزن نموده و داخل بالن کجلدال قرار میدهیم. سپس ۷ گرم سولفات سدیم و ۱ گرم سولفات مس به عنوان کاتالیزور به نمونه داخل بالن اضافه میگردد. این مجموعه را با اضافه کردن ۲۰ میلی لیتر اسید سولفوریک غلیظ کامل مینماییم. بعد از آن درب بالن را به وسیله حباب جمع آوری گاز و قیف مخصوص محتوی سود سوزآور ۵۰ درصد میپوشانیم. مجموعه را روی هیتر قرار داده و حرارت میدهیم تا نمونه بطور کامل هضم شده و محتویات بالن به رنگ سبز درخشان درآید. رویت این حالت نشانه پایان عملیات هضم میباشد. محتویات بالن را پس از سرد شدن با ۳۰۰ میلیلیتر اسیدسولفوریک غلیظ مخلوط مینماییم تا رنگ محلول تقریباً سبز کم رنگ شود. کجلدال را در این مرحله برای تقطیر آماده کرده و پس از اتصال قطعات از محکم بودن آنها اطمینان حاصل میکنیم. حداقل ۷۵ میلیلیتر سود سوزآور ۵ درصد را از طریق قیف بالای سه راهی به محتویات داخل بالن به آرامی اضافه مینماییم تا رنگ محلول از آبی به سیاه متغیر نماید. ۵۰ میلی لیتر اسید بوریک ۲ درصد و چند قطره متیلنرد بهعنوان نشانگر در طرف دیگر دستگاه داخل ارلن ۳۰۰ میلی لیتری اضافه نموده و زیر قطره چکان قرار میدهیم. شیر مبرد را باز و محلول را با کمک هیتر به نقطه جوش میرسانیم. رنگ محلول در این مرحله کاملاً سیاه میباشد. تقطیر را تا زمانی ادامه میدهیم که حجم محلول داخل ارلن به حدود ۳۰۰ میلی لیتر برسد. تمام آمونیاک موجود در نمونه در این مرحله استخراج شده و بصورت مایع وارد اسید بوریک موجود در ارلن شده است. بورات آمونیوم موجود در ارلن را با اسید هیدروکلریک ۱/۰ نرمال تیتر نموده و حجم محلول مصرفی را تعیین مینماییم. سپس میزان پروتئین را به کمک فرمول زیر محاسبه مینماییم:
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
چربی نمونه نیز با بهره گرفتن از سوکسله و به کمک اتر از جیره غذایی استخراج میشود. برای این کار میزان ۲ تا ۳ گرم نمونه غذا را در یک کارتوش قرار داده و دهانه آن را با مقداری پشم شیشه به صورت شل میپوشانیم. کارتوش را در استخراج کننده قرار داده و آنقدر پترولیوم اتر اضافه میکنیم تا یک بار سیفون گردد. مقدار دیگری پترولیوم اتر افزوده تا نیمی از محفظه استخراج پر گردد. مبرد را در ادامه وصل نموده و مجموعه را بر روی هیتر برقی قرار میدهیم تا به آرامی جوش آمده. مجموعه در این شرایط حداقل برای ۱۰ بار باقی میماند تا پر و خالی گردند. سپس میزان چربی با کمک فرمول زیر محاسبه میگردد:
که در آن:
W1 برابر است با وزن بالن خالی (برحسب گرم)
W2 برابر است با وزن بالن بعلاوه چربی (برحسب گرم)
W3 برابر است با وزن نمونه غذایی مورد آزمایش (برحسب گرم)
این پروژه در یک مزرعه محلی پرورش ماهیان سردآبی واقع در منطقه شاهرود استان سمنان انجام میشود. تعداد۵۰۰ عدد بچه ماهی قزل آلا از نژاد فرانسوی (Aqualand) برای این منظور تهیه و پس از سازگاری به محیط مزرعه (برای ۲ روز) با بهره گرفتن از غذای پایه (تیمار شاهد) در سه نوبت به مدت چهار روز تا حد سیری غذادهی خواهند شد. نمونه ها پس از شروع غذادهی و همزمان با شروع روز چهارم، زیستسنجی میگردند. ماهیان برای این منظور ابتدا توسط اسانس گل میخک به میزان ppm 250 (سلطانی، ۱۳۸۰) بیهوش و میزان طول و وزن آنها توسط یک خطکش با دقت ۱ میلی متر و ترازوی دیجیتال با دقت ۰۱/۰ گرم اندازه گیری میگردد. مدت زمان انجام آزمایش به مدت ۸ هفته میباشد.
ماهیان در ادامه به صورت کاملاً تصادفی از محیط اصلی ذخیرهسازی ماهیان توسط یک ساچوک برداشته شده و در تیمارهای پنج گانه با سه تکرار قرار خواهندگرفت. تعداد ۳۰ عدد ماهی ۱۵گرمی در هر یک از تیمارها قرار خواهند گرفت که در پایان آزمایش از تیمارهای آزمایشی خارج و متغییرهای مورد بررسی آنها، تعیین خواهند شد.