n
۲
۳
۴
۵
۶
۷
۸
۹
۱۰
۱۱
۱۲
۱۳
۱۴
۱۵
R.I
۰
۵۸/۰
۹/۰
۱۲/۱
۲۴/۱
۳۲/۱
۴۱/۱
۴۵/۱
۴۹/۱
۵۱/۱
۴۸/۱
۵۶/۱
۵۷/۱
۵۹/۱
گام ۶٫ محاسبه نسبت سازگاری: نسبت سازگاری از تقسیم شاخص سازگاری بر شاخص تصادفی بدست میآید. نسبت سازگاری ۱/۰ یا کمتر سازگاری در مقایسات را بیان میکند ( مهرگان،۱۳۸۳)
۲-۱۹)روش تحلیل شبکه (ANP)
روش تحلیل شبکهای[۱۲۱] به وسیله ساعتی [۱۲۲] و تا کیزاوا[۱۲۳] در سال ۱۹۸۶ پیشنهاد شد. این روش در ادامه فرایند تحلیل سلسلهمراتبی ارائه شد. در واقعیت المانهای موجود در ساختار سلسلهمراتبی که دارای ملاکهای مختلفی هستند معمولا مستقل میباشند ولی مولفههای سطح پایین تر ممکن است مولفههای سطح بالاتر را تحت شعاع قرار دهند. یک رابطه بازخور، در این پروسه وجود دارد در نتیجه ساختار آن مشابه یک سیستم شبکه است. رابطه شبکهای متد فرایند تجزیه و تحلیل ANP نه تنها وابستگی بین ملاکهای مختلف را مشخص میکند بلکه وزن نسبی هر مولفه را نیز محاسبه میکند.
شکل ۷-۲ به صورت خیلی ساده الگوی ساختاری فرایند سلسله مراتب و فرایند تحلیل شبکه را نشان میدهد. جهت کمانها وابستگی را نشان میدهد در حالیکه لوپها همبستگی داخلی بین عناصر را در یک خوشه یا گروه نشان میدهد. همانطور که مشاهده میشود ساختار سلسلهمراتبی حالت خاص و ویژه ای از ساختار شبکهای میباشد. لازم به تذکر است در این شکل برای سادگی بیشتر جهت درک مطلب از نمایش زیر معیارها صرفنظر شده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
W1
W3
W1
W2
شکل۷-۲: ساختار سلسلهمراتبی (AHP) و شبکهای (ANP)
نتیجه این محاسبات یک ماتریس اصلی[۱۲۴] را شکل میدهد. بعد از محاسبه رابطه بین این سوپرماتریس و سنجشهای کامل، امکان آن وجود دارد که وزن بین معیارها و جایگزینها (متغیر)[۱۲۵] محاسبه شود. وزن بیشتر نشان دهندهی الویت بیشتر است درنتیجه امکان آن وجود دارد که بهترین متغیرها را انتخاب کرد. هر چه که وزن سنگینتر باشد الویت بالاتری به آن داده خواهد شد در نتیجه امکان آن وجود دارد که مناسبترین متغیرها انتخاب شود. ژارخاریا [۱۲۶] و شانکار [۱۲۷]در سال ۲۰۰۷ از متد ANP برای انتخاب کارپردازان سیستم توزیع استفاده کردند. آنها مشخص کردند که روش فرایند تجزیه و تحلیل شبکهای نه تنها یک درک بهتر از روابط پیچیده بین معیارهای موجود در تصمیمگیری برقرار میکند بلکه موجب بهبود و اعتماد پذیری تصمیمگیری نیز میشود. چانگ و دیگران در سال ۲۰۰۵ سوپر ماتریس که ساعتی پیشنهاد داد را مورد استفاده قرار دادند و ساختار ساده شده فرایند تجزیه و تحلیل شبکهای را پیشنهاد دادند تا در تحلیل ورودیها و خروجیهای مختلف سیستمهای تولید مورد استفاده قرار گیرد.
بهترین ترکیب زمانی حاصل میگردد که نظر تمام این خبرگان مورد استفاده قرار گیرد. فرایند تجزیه و تحلیل شبکهای روشی است که بیشتر در زمینه انتخاب چندین متغیر امکانپذیر کاربرد دارد. به عنوان مثال تخصیص و گردش منابع و افزایش اعتماد پذیری تصمیمات در پروسه سنجش.
روش تحلیل شبکه که در سال ۱۹۶۶ توسط ساعتی معرفی شده است، فرم کلیتر روش تحلیل سلسلهمراتبی است. فرایند تحلیل شبکه، روش جامع وقدرتمندی را برای تصمیمگیری دقیق با استفادهاز اطلاعات تجربی و یا قضاوتهای شخصی هر تصمیم گیرنده در اختیار نهاده و با فراهم کردن ساختاری برای سازماندهی معیارهای متفاوت و ارزیابی اهمیت و ارجحیت هر یک از آنها نسبت به گزینهها، فرایند تصمیمگیری را آسان میکند .