۸٫۶۴±۰٫۴۱d
۳۴٫۵±۲٫۷a
۰٫۱۳۷±۰٫۰۱۷d
۱
۱۰٫۰۹±۰٫۲۹c
۲۰٫۵±۱٫۶a
۰٫۱۷۵±۰٫۰۱۳c
۳
۱۳٫۱۵±۰٫۷۵b
۱۷٫۴±۱٫۴b
۰٫۱۹۶±۰٫۰۲۴b
۵
۱۵٫۳۲±۱٫۰۱a
۱۴٫۰±۲٫۰c
۰٫۲۲۱±۰٫۰۱۷a
داده ها نشان دهنده میانگین ± انحراف معیار می باشد. اختلاف در حروف لاتین بیانگر وجود اختلاف معنی دار بین میانگین ها در سطح احتمال ۵% می باشد.حروف بزرگ لاتین برای تعیین اختلاف اثر میکرو دی اکسید تیتانیوم و حروف کوچک برای نانو دی اکسید تیتانیوم می باشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
محققین دیگری نانو ذرات اکسید روی را در سه شکل (P-N-W) به پلیمر پلی پروپیلن (PP) اضافه کردند. که نتایج نشان داد ساختار شش ضلعییا چند وجهیrod اجازه می دهد، استرس به طور موثرتری نسبت به دیگر نانو ذراتZnO به ماتریکس پلیمری منتقل شود که سبب افزایش قدرت و سفتی کامپوزیت می شود. پر کننده نانو میله یاکسید روی کمترین میزان کشیدگی (E%) را دارد که بدین علت است که بطور متوسط سایز کریستال کوچکتر است و تمایل دارد به آگلومیریزه شدن (بهم پیوستن) در هنگام مخلوط شدن با پلی پروپیلن، در نتیجه ماتریکس حاصل خواص کششی پایئن تری دارد[۶۰].
از طرف دیگر داده های حاصل از خواص مکانیکی و خواص فیزیکوشیمیایی کاملا یکدیگر را توجیه می کنند. همانطور که گزارش شد، با افزایش غلظت ترکیبات نانو میزان رطوبت فیلم ها کاهش پیدا می کند. کاهش میزان رطوبت فیلم ها انعطاف پذیری آنها را کاهش داده و به استحکام آنها کمک می کند. نتایج خواص مکانیکی به خوبی نتایج محتوای رطوبت همخوان بوده و آنها را تایید می کند.
از طرفی همان گونه که از نتایج پیداست اثر کاملا متفاوت نانو دی اکسید تیتانیوم نسبت به دی اکسید تیتانیوم بر خواص مکانیکی مشاهده می شود. به نظر می رسد که جایابی مناسب نانوذرات در بین فضاهای خالی شبکه بایوپلیمری علت این تفاوت بین خواص مکانیکی و سایر خواص باشد.
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات
۵-۱-نتیجه گیری
در مطالعه حاضر دو نوع ریزذره متفاوت با اندازه مختلف و غلظتهای بین ۰ تا ۵% در بافت فیلم بایوپلیمری نشاسته سیب زمینی وارد شده و خواص عمومی و اختصاصی فیلمهای خوراکی ارزیابی شد. هر دو نوع ذره باعث کاهش میزان رطوبت فیلمهای نشاسته سیب زمینی شدند. نتایج نشان می دهد که هر دو ذره با موفقیت باعث کاهش عبور اکسیژن و بخار آب شده و همچنین به خوبی خواص مکانیکی فیلم ها را افزایش دادند. افزودن ریزذرات میزان قابلیت جذب آب و همچنین حلالیت فیلمها را کاهش داد. جستجوی گروه های عاملی به کمک تکنیک FTIR نشان داد که کلیه این تقابلات فیزیکی بوده و با ورود ریزذرات به بافت بایوپلیمری نشاسته سیب زمینی خواص آنرا به خوبی در درصد های بسیار پایین تحت تاثیر قرار داده است.
مورفولوژی متفاوت ریز ذرات استفاده شده بیشترین تفاوت را در خواص عبوردهی نور در نواحی مرئی و فرابنفش و عبوردهی از خود نشان دادند. نانو دی اکسید تیتانیوم در کلیه خواص بهتر از میکرو دی اکسید تیتانیوم عمل نمود. این تفاوت مدیون اندازه و شکلکروی دی اکسید تیتانیوم است که نسبت به میکرو ذرات بهتر عمل نموده است.
این ریزذرات علاوه بر اینکه خوراکی هستند قابلیت جذب تا ۱۰۰% نور در ناحیه ماوراء بنفش را دارا می باشند. از طرفی خواص ممانعت کنندگی فوق العاده آنها نسبت به گازها، آنها را به عنوان گزینه های بسیار مناسب برای تهیه بسته بندی های فعال خوراکی پیشنهاد می کند.
۵-۲- پیشنهادات
نتایج حاصل از این تحقیق افق روشنی از بایوکامپوزیت های خوراکی و زیست تخریب پذیر بر اساس دو میکرو و نانو دی اکسید تیتانیوم را نشان می دهد.
با توجه به خواص بسیار نانو دی اکسید تیتانیوم پیشنهادات زیر به عنوان پژوهش های جدید بیان می گردد:
مقایسه نانوذرات با اشکال متفاوت دیگر مثل نانو لوله، نانو لایه و …بر خواص بیوفیزیکی بایوپلیمرها
تهیه و ارزیابی بایوکامپوزیت های بر اساس سایر پایه های بایوپلیمری مثل پلی ساکاریدی، پروتئینی و… به همراه میکرو نانو دی اکسید تیتانیوم.
بررسی میزان مهاجرت میکرو و نانوذرات دی اکسید تیتانیوم در بسته بندی های متفاوت خوراکی
مقایسه میکرو و نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم در بسته بندی های با پایه سنتزی مثل پلی اتیلنی و…