۵۰۰۰۰
۲۷۴
۹۵۰
۱۲۷
۱۹۰
۳۸۲
۷۵۰۰۰
۲۷۸
۱۰۰۰
۱۳۲
۲۰۰
۳۸۴
۱۰۰۰۰۰
۲۸۵
۱۱۰۰
۱۳۶
۲۱۰
در واقع جدول کریسی - مورگان چیزی نیست جز فرمول کوکران:
N : حجم جامعه ، p و q : نسبتی از جمعیت فاقد صفت معین = ۰.۵ ، d : درجه اطمینان = ۰.۰۵ ، z : درصد خطای معیار ضریب اطمینان قابل قبول (۲ z :3.8416 ) ، n : حجم نمونه.
در این تحقیق با توجه به این که برخی از فرضیات ، مربوط به اهداف استراتژیک و بلند مدت می باشند و در راستای هدف پژوهش ، شرکت های مورد بحث می بایست بالای پنج سال سابقه تشکیل و عضویت در بورس اوراق بهادار را داشته باشند لذا با توجه به این که فرمول کوکران حجم نمونه را ۱۵۲ شرکت محاسبه نمود و نظر به اینکه شرکت های باسابقه ، مد نظر این پژوهش بوده اند در نتیجه حجم نمونه به ۱۰۷ شرکت تقلیل یافت.
۳-۳-۲-۱ روش نمونه گیری
در این پژوهش به دلیل سوالات تخصصی از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده استفاده شده است (در نمونه گیری طبقه ای، واحدهای جامعه مورد مطالعه در طبقه هایی که از نظر صفت متغیر همگن تر هستند، گروه بندی می شوند).
۳-۴ روایی و پایایی پرسشنامه
پرسشنامه می بایست دارای دو ویژگی فنی باشد :
الف ) پایایی ب) روایی
۳-۴-۱ پایایی ( قابلیت اعتماد ) پرسشنامه
پایایی یکی از ویژگی های فنی ابزار اندازه گیری پرسشنامه است. مفهوم یاد شده با این امر سر و کار دارد که ابزار اندازه گیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی به دست می دهد. برای محاسبه ضریب قابلیت اعتماد ، شیوه های مختلفی به کار برده می شود که از آن جمله می توان به اجرای دوباره آزمون ( روش بازآزمایی ) ، روش موازی ( همتا ) ، روش تصنیف ( دو نیمه کردن ) ، روش کودر-ریچاردسون ، روش آلفای کرونباخ اشاره کرد. در این تحقیق به منظور تعیین پایایی آزمون از روش آلفای کرونباخ استفاده شده است. هر چه در صد به دست آمده در این آزمون به ۱۰۰ نزدیک تر باشد ، بیانگر قابلیت اعتماد بیشتر پرسشنامه است ( مقیمی ، ۱۳۷۷ : ۳۵۹ ).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
α: ضریب آلفای کرونباخ ، k : تعداد سوالات پرسشنامه ، si2 : واریانس مربوط به سوال i ام ، ssum2 : واریانس کل آزمون . α می تواند هر عددی مابین ۱+ و ۱- را اختیار کند ولی در سنجش ابزار اندازه گیری اعداد بالاتر از صفر مطرح است ( این اعداد بیانگر همبستگی بین داده ها می باشد ). اگر مقدار α بیش از ۰.۷ محاسبه گردد پایایی پرسشنامه مطلوب ارزیابی می شود. بنابراین برای اندازه گیری قابلیت اعتماد ، یک نمونه اولیه شامل ۳۰ پرسشنامه ، پیش آزمون گردید و سپس با بهره گرفتن از داده های به دست آمده از این پرسشنامه ها و به کمک نرم افزار spss22 میزان ضریب اعتماد با روش آلفای کرونباخ محاسبه شد که نتایج زیر از این تحلیل حاصل گردید (ضریب آلفای کرونباخ کلیه پرسش ها ۰.۸۷۰ محاسبه شد ):
متغیر مربوطه
آلفای کرونباخ
تکنیک تحلیل زنجیره ارزش
۰.۸۵۵
تکنیک هزینه یابی بر مبنای فعالیت
۰.۷۳۴