جدول ۴۱ نتایج آزمون مقایسه میانگین دو جامعه جهت سنجش اثر استفاده بر متغیرهای تحقیق ۲۰۴
جدول ۴۲ نتایج آزمون آنووا جهت سنجش اثر سطوح سنی مختلف بر متغیرهای تحقیق ۲۰۶
جدول ۴۳ نتایج آزمون توکی جهت مقایسه میانگین متغیرهای تحقیق بر حسب سطوح سنی مختلف ۲۰۷
جدول ۴۴ نتایج آزمون آنووا جهت سنجش اثر سطوح تحصیلات مختلف بر متغیرهای تحقیق ۲۰۹
جدول ۴۵ نتایج آزمون توکی جهت مقایسه میانگین متغیرهای تحقیق بر حسب سطوح تحصیلات مختلف ۲۱۰
جدول ۴۶نتایج آزمون آنووا جهت سنجش اثرسطوح مختلف دانش کلی کارکنان نسبت به کامپیوتر و اینترنت بر متغیرهای تحقیق ۲۱۲
جدول ۴۷ نتایج آزمون توکی جهت مقایسه میانگین متغیرهای تحقیق بر حسب سطوح مختلف دانش کلی کارکنان نسبت به کامپیوتر و اینترنت ۲۱۳
جدول ۴۸ نتایج آزمون آنووا جهت سنجش اثر مدت زمان آشنایی و کار با اینترنت کارکنان بر متغیرهای تحقیق ۲۱۷
جدول ۴۹ نتایج آزمون توکی جهت سنجش اثر مدت زمان آشنایی و کار با اینترنت کارکنان بر متغیرهای تحقیق ۲۱۸
جدول ۵۰ نتایج آزمون آنووا جهت سنجش اثر میزان استفاده کارکنان از اینترنت مختلف بر متغیرهای تحقیق ۲۲۱
جدول ۵۱ نتایج آزمون توکی جهت مقایسه میانگین متغیرهای تحقیق بر حسب میزان استفاده از اینترنت کارکنان ۲۲۲
جدول ۵۲ نتایج آزمون فریدمن جهت بررسی اولویت هر یک از ابعاد تحقیق ۲۲۵
فهرست شکلها
شکل۱- ۱ مدل مفهومی تحقیق ۱۹
شکل۲تئوری رفتار منطقی ۶۷
شکل ۳ تئوری رفتار برنامه ریزی شده ۶۸
شکل ۴ مدل مفهومی ازپذیرش فناوری ۶۹
شکل ۵ فرایند پذیرش و استفاده از فناوری اطلاعات بر مبنای مدل پذیرش فناوری ۷۱
شکل ۶ مدل پذیرش فناوری ۲ ( ۷۷
شکل ۷ مدل تناسب وظیفه با فناوری ۷۸
شکل ۸ ابعاد مختلف فناوری ۱۱۱
شکل ۹مدل مفهومی تحقیق ۱۲۹
شکل ۱۰ مدل اندازه گیری متغیر عملکرد مورد انتظار در حالت تخمین استاندارد ۱۸۲
شکل ۱۱ مدل اندازه گیری متغیر عملکرد مورد انتظار در حالت معناداری ۱۸۳
شکل ۱۲مدل اندازه گیری متغیر تلاش مورد انتظار در حالت تخمین استاندارد ۱۸۵
شکل ۱۳ مدل اندازه گیری متغیر تلاش مورد انتظار در حالت معناداری ۱۸۵
شکل ۱۴ مدل اندازه گیری متغیر تاثیرات اجتماعی در حالت تخمین استاندارد ۱۸۷
شکل ۱۵ مدل اندازه گیری متغیر تاثیرات اجتماعی در حالت معناداری ۱۸۷
شکل۱۶ مدل اندازه گیری متغیر تسهیل شرایط در حالت تخمین استاندارد ۱۸۹
شکل۱۷ مدل اندازه گیری متغیر تسهیل شرایط در حالت معناداری ۱۹۰
شکل۱۸ مدل اندازه گیری متغیر اعتماد در حالت تخمین استاندارد ۱۹۱
شکل ۱۹ مدل اندازه گیری متغیر اعتماد در حالت معناداری ۱۹۲
شکل ۲۰ مدل اندازه گیری متغیر قصد استفاده در حالت تخمین استاندارد ۱۹۳
شکل ۲۱ مدل اندازه گیری متغیرقصد استفاده در حالت معناداری ۱۹۴
طرح تحقیق
مقدمه
در میان مفاهیم بازاریابی مطالعه رفتار مصرف کننده رشته تحصیلی جدیدی است. در اوایل دهه ۱۹۰۰ نویسندگان بحثی را درباره این موضوع آغاز کردند که چگونه تبلیغ کنندگان می توانند از اصول روانشناسی استفاده نمایند. همزمان با توسعه مفهوم بازاریابی در دههی۱۹۵۰ نیاز به مطالعه رفتار مصرف کننده بیش از پیش ضرورت یافت. نخستین کتابهای درسی در این مورد در دهه ی ۱۹۶۰ به رشته تحریر درآمده است. (موون و مینور, ۱۳۸۸, ص. ۱۶) از آن زمان تاکنون مفهوم رفتار مصرف کننده توسعه زیادی یافته است. در عصر کنونی که رقابت بین بنگاههای کسب و کار شدت یافته است درک رفتار مصرف کننده و شناخت مشتریان اهمیت ویژهای دارد. مشتریان ممکن است نیازها و خواسته های خود را به گونه ای بیان نمایند اما طور دیگری عمل کنند. آنها ممکن است از انگیزشهای عمیقتر درونی خود خبر نداشته باشند یا نسبت به عوامل مؤثری که در آخرین لحظه عقیدهشان را عوض می کند عکسالعمل نشان دهند. از این رو بازاریابان باید خواستهها، دریافتهای ذهنی و خرید و رفتار خرید مصرف کنندگان را به طور عمیق و مستمر بررسی کنند.
در میان مصرف کنندگان ارزیابی و مطالعه رفتار مصرف کنندگان خدمات بانکی و مالی اهمیت بالایی دارد تبیین رفتار مصرف کنندگان خدمات بانکی امکان ارائه برنامه های مطلوبتر بازاریابی و افزایش رضایت مصرف کنندگان در جهت سودآوری بنگاهها را فراهم می آورد. از این رو پژوهش حاضر با هدف تبیین رفتار مصرف کنندگان حقوقی در حوزه خدمات نوین بانکی انجام شده است.
در این فصل که نخستین فصل تحقیق بوده و طرح و شالودهی اصلی آن تبیین می شود؛ نخست مساله تحقیق بیان می شود. همچنین مهمترین مدلهای ارائه شده در مورد موضوع تحقیق معرفی می شود؛ و از میان مدلها مدل مفهومی که اساس تحقیق بر پایه ان انجام شده انتخاب شده و به طو مفصل تر تشریح میگردد. برای توجیه علل انجام تحقیق اهمیت ضرورت و نتایج احتمالی تحقیق بیان میگردد. همچنین مهمترین مشکلات احتمالی در انجام تحقیق ذکر شده و اهداف سوالات و فرضیات تحقیق بیان میگردد. در پایان روش تحقیق از نظر شیوه انجام تحقیق ذکر گردیده و متغییر های مستقل و وابسته تحقیق و دامنه زمانی و مکانی آن تعریف می شود.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
بیان مساله
امروزه رقابت برای ارائه خدمات متنوعتر و مطلوبتر به عنوان یک مسئله راهبردی کلیدی برای بانکها مطرح است. با توجه به خصوصی شدن بانکها در ایران و افزایش رقابت در بین آنها ارائه خدمات مناسبتر به طیف وسیعتری از مشتریان، سطوح بالاتری از رضایتمندی مشتریان را به عنوان مقدمه ای برای دستیابی به مزیت رقابتی پایدار در پی خواهد داشت.
در طی دهه اخیر، شدت یافتن رقابت میان بانکها در جهت بدست آوردن سهم بیشتری از بازار توجه آنها را به سمت شناخت دقیقتر و عمیقتر نیازها و خواسته های مشتریان سوق داده است. در این رابطه توجه به دگرگونی فعالیتهای اصلی بانکها توسط فناوریهای جدید و ارائه خدمات بانکداری الکترونیک به عنوان مهمترین فناوریهای ارتباطی در دو دهه اخیر ضروری است.
از آنجا که کاربران سیستمهای اطلاعاتی در حوزه بانکداری به نوعی مصرف کننده تلقی میشوند پذیرش یا عدم پذیرش فناوری در حوزه رفتار مصرف کننده مطرح می شود؛ و با توجه به ماهیت الکترونیکی خدمات نوین بانکی می توان پذیرش آن را درحوزهی سیستمهای اطلاعاتی مطرح نمود.
علیرغم سرمایه گذاریهای فراوان انجام شده در زمینه کاربری فناوریهای اطلاعاتی در عرصه بانکداری میزان استفاده از این فناوریها چندان بالا نمی باشد. این موضوع نیاز به انجام پژوهش برای شناسایی عوامل تعیینکننده پذیرش سیستمهای نوین بانکداری توسط کاربران را آشکار می سازد. از این رو درک عواملی که موجب پذیرش فناوریهای جدید می شود و ایجاد شرایطی که تحت آن، فناوریهای اطلاعاتی مورد نظر پذیرفته شود از پژوهشهای مهم در زمینه شناسایی و تبیین رفتار مصرف کننده است. چرا که موفقیت در عرصه بانکداری امروز مستلزم پذیرش خدمات نوین از سوی مصرف کنندگان است. بررسی عوامل موثر بر رفتار مصرف کنندگان در استفاده از خدمات بانکی الکترونیکی برای نهادینه کردن و اجرای بانکداری الکترونیکی به نحو مطلوب امری ضروری است.
در ایران نیز تحقیقات بسیاری در زمینه شناسایی عواملی که بر پذیرش بانکداری الکترونیک و شاخه های مختلف آن انجام شده است؛ لیکن تحقیقاتی که تاکنون انجام شده است بیشتر در زمینه ی مشتریان حقیقی بوده و تاکنون تحقیقی که به طور ویژه رفتار مصرف کنندگان حقوقی را مورد بررسی قرار دهد انجام نشده است. از آنجا که تاکنون امکان ارائه خدمات الکترونیک برای مشتریان حقوقی چندان فراهم نبوده است رفتار این بخش از مشتریان که سودآوری بیشتری نیز برای بانک ها دارند، مورد مطالعه قرار نگرفته است؛ لیکن با برطرف شدن مشکلات قانونی مانند حق امضا و …. برخی از بانکهای کشور درصدد گسترش دامنه خدمات برای مشتریان حقوقی خود هستند. با توجه به حجم بالای تراکنشهای مالی مشتریان حقوقی، بانکها باید خدمات شیوه عمل و عملکرد خود را باب طبع آنها بنمایند تا بتوانند نیازهای آنان را تامین کنند. از این رو در این پژوهش رفتارمشتریان حقوقی به طور ویژه مورد بررسی قرار می گیرد. چرا که هر سازمان دارای هدفهای خاص خرید، سیاستها، رویه ها، ساختارهای سازمانی و سیستمها است. که طبعا نوع استفاده از خدمات بانکی را نیز متاثر می سازد. (کاتلر, ۱۳۸۳, ص. ۲۱۵)
محققین حوزه های سیستمهای اطلاعاتی یا فناوری اطلاعات با مدلهای متعددی در حوزه پذیرش فناوری مواجه هستند که یکپارچه کردن مدلها در قالب تئوری یکپارچه پذیرش و به کارگیری فناوری از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو مدل نهایی این تحقیق نظریه یکپارچه پذیرش و استفاده از فناوری است که آن را می توان حاصل تلفیق چندین مدل مشهور در زمینه پذیرش فناوری دانست. هدف این نظریه دست یافتن به دیدگاه واحد درباره پذیرش کاربران است.که سازههای آن مهمترین عناصر شکل دهنده مدل های پیشین است. شکل ۱-۱ نمونه ای از این مدل را نشان میدهد.