روغنی
روغنی
۹۰
۴۵
۲j
۱j
۱۰
۱۰۸
مایع
روغنی
۹۰
۱۰
۲k
۱k
۱۱
aبازده خالص، bبرای جداسازی محصول خالص از پلیت استفاده شد. c زمان بر حسب ساعت
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
بررسی جدول ۴-۴ نشان می دهد که در حضور نانو کاتالیزگر مغناطیسی باز شیف مس (II) ، کمترین زمان انجام واکنش مربوط به ترکیبات آلیفاتیک می باشد. در ترکیب دی فنیل سولفید به دلیل رزونانس بین اتم گوگرد با حلقه های آروماتیک امکان تشکیل سولفوکسید کم است بنابراین بازده و سرعت انجام واکنش پایین می باشد.
۴-۲-۲- بررسی گزینش پذیری واکنش اکسایش سولفید ها به سولفوکسید ها
یکی از مهم ترین ویژگی هایی که هر سیستم واکنش دهنده می تواند داشته باشد، گزینش پذیری آن سیستم اکسنده است. واکنش اکسایش سولفید ها به سولفوکسید ها با شرایط بهینه شده ای که ذکر شد، کاملاً به صورت گزینشی انجام شده و در این واکنش ها سولفون به عنوان محصول جانبی مشاهده نشد. گزینش پذیری به علت ملایم بودن سیستم اکسنده ی استفاده شده می باشد (طرح ۴-٣).
طرح (۴-٣)
۴-۲-۳- بررسی شیمی گزینی در اکسایش سولفید ها به سولفوکسیدها در مجاورت گروه هیدروکسیل
برای بررسی شیمی گزینی سیستم کاتالیزگری استفاده شده در این پایان نامه، اکسایش ۲-متیل تیواتانول به سولفوکسید مربوطه مطابق شرایط ذکر شده انجام شد. با توجه به اینکه در ساختار این ترکیب گروه هیدروکسیل وجود دارد، این گروه نسبت به سیستم های اکسایشی حساس بوده و در بسیاری از این سیستم ها مورد اکسایش قرار گرفته و محصول جانبی تولید می کند، اما در سیستم اکسایشی یاد شده گروه هیدروکسیل در پایان واکنش دست نخورده باقیماند(طرح ۴-۴).
طرح (۴-۴)
۴-۲-۴- مکانیسم اکسایش سولفیدها به سولفوکسید ها
همان طور که در طرح (۴-۵) نشان داده شده است از برهمکنش نانو کاتالیزگر مغناطیسی باز شیف مس (II) با واکنشگر پراکسید هیدروژن، کاتیون رادیکال مس (III) تولید شده که از برهمکنش این کاتیون رادیکال با سولفید مربوطه، سولفوکسید و مولکول آب تولید می شود. [۸۱].
طرح (۴-۵)
۴-۲-۵- اطلاعات طیفی مربوط به چند نمونه از محصولات سولفوکسید حاصل از اکسایش سولفیدها
در این بخش مشخصات طیفی مربوط به متیل فنیل سولفوکسید به عنوان نمونه ذکر شده است. طیف مربوط به این ترکیب در قسمت پیوست ها با شماره ی ۲ نشان داده شده است.
اطلاعات طیفی محصول ۲d متیل فنیل سولفوکسید
۱H NMR (400 MHz, CDCl3): δ= ۲.۷ (s, 3H), 7.47-7.63 (m, 5H) ppm
۴-٣- کاربرد نانو کاتالیزگر مغناطیسی باز شیف مس (II) در اکسایش تیول ها به دی سولفیدها
با توجه به اهمیت بسیار زیاد جفت شدن گزینش پذیر تیول ها به دی سولفیدها برای شیمیدانان آلی هم از لحاظ بیولوژیکی و هم از لحاظ سنتزی، معرفی روش های جدید بسیار حائز اهمیت می باشد. روش های متنوعی برای اکسایش تیول ها به دی سولفید ها گزارش شده است. اما بسیاری از این روش ها از معایبی مانند زمان طولانی واکنش، بازده پایین، در دسترس نبودن یا سمیت واکنشگر ها و مشکل بودن جداسازی محصولات رنج می برند. به دلیل محدودیت های ذکر شده، در این پایان نامه سیستم اکسایشی جدیدی برای انجام این تبدیلات طراحی شده است.
۴-٣-١- بهینه سازی شرایط واکنش اکسایش تیول ها به دی سولفیدها
برای انجام واکنش اکسایش تیول به دی سولفید با شرایط مناسب، در ابتدا حلال سبز اتانول در نظر گرفته شد. سپس از بین تیول ها ۴-متیل تیو فنول به عنوان واکنشگر نمونه برای بهینه سازی مقدار کاتالیزگر انتخاب شد. این واکنش در دمای اتاق با مقدار ٠۱/٠ گرم از نانو کاتالیزگر مغناطیسی باز شیف مس (II) کامل شد. بنابراین، پس از به دست آوردن شرایط بهینه واکنش، مشتقات متنوعی از تیول ها در حضور ۴/٠ میلی لیتر از پراکسید هیدروژن انجام شد (طرح ۴-۶).
طرح (۴-۶)
جدول(۴-۵) نتایج حاصل از اکسایش تیول ها در حضور ٠۱/٠ گرم نانو کاتالیزگر مغناطیسی باز شیف مس (II) و ۴/٠ میلی لیتر پراکسید هیدروژن در حلال اتانول