۰٫ ۵
۴,۴۱۴,۱۸۴
۲۸۱,۷۱۵٫۴
۰٫۹۵
Ideal value (Id)
۱,۷۳۳,۲۱۲
۰
۰٫۹۵
Nadir value (Nd)
۱۰,۵۹۴,۴۶۱
۲۸۱,۷۱۵٫۴
۰٫۲۵
تابع هدف اول مدل پیشنهادی دوم (هزینه کل سیستم تولیدی و زنجیره تأمین) را به عنوان تابع هدف اصلی مسئله در نظر گرفته و بازه بدست آمده از جدول فوق را برای توابع هدف دوم و سوم (تغییرپذیری و بهرهوری نیروی انسانی) با بهره گرفتن از ۳ و ۹ نقطه به ترتیب به ۴ و ۱۰ قسمت تقسیم مینمائیم. شکل ۴-۹ همگرائی الگوریتم ال-شکل را برای تابع هدف اول مسئله نشان میدهد. خط زیرین در شکل مزبور حد پائین تابع هدف است که از حل مسئله اصلی (شامل متغیرهای مرحله اول) بدست آمده که در گامهای بعد با محدودیت بندرز فضای حل را تنگتر نموده و به جواب واقعی نزدیک تر شده است. خط بالایی حد بالای جواب است و از حل مسئله داخلی (شامل متغیرهای مرحله دوم) تحت ۱۰۰ سناریوی مختلف بدست می آید. دقت شود به دلیل اینکه متغیرهای مرحله دوم در مقایسه با متغیرهای مرحله اول بسیار کمتر است، حل زیر مسئله ها تحت هر سناریو، بسیار سریع و کمتر از یک دقیقه به طول میکشد (برای صرفه جویی در زمان حل، میتوان هر صد مسئله را همزمان اجرا نمود) و به این ترتیب زمان حل را نسبت به روش دقیق (بسط امید ریاضی مدل تصادفی و تبدیل آن به یک مسئله معادل غیرقطعی گسترده) که در حل مدل پیشنهادی اول مورد استفاده قرار گرفت به شدت کاهش میدهد. هر چند در مدل پیشنهادی اول با توجه به بسنده نمودن به تنها ۴ سناریوی مورد مطالعاتی، زمان حل به هیچ عنوان چالش برانگیز نبود.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
شکل ۴‑۹- نمودار همگرائی روش ال-شکل
شکل ۴-۱۰ منحنی پارتو برای امید ریاضی در مقابل تغییرپذیری هزینه های سیستم تولیدی را نشان میدهد. همانطور که مشخص است یک تضاد قابل ملاحظه بین امید ریاضی و تغییرپذیری هزینه های سیستم تولیدی وجود دارد. این تضاد را میتوان از طریق ماهیت و رفتار این دو تابع هدف توجیه نمود. طبق شکل، تابع هدف امید ریاضی تلاش مینماید تا هزینه های سیستم تولیدی را طوری کاهش دهد تا امید ریاضی هزینه ها بدون توجه به تغییرپذیری هزینه ها تحت سناریوهای مختلف کمینه شود. در حالیکه در تابع هدف دوم، مدل فارغ از اینکه مقدار تابع هدف چقدر باشد به دنبال جواب هایی است که هزینه های سیستم تولیدی تحت سناریوهای مختلف حتی المقدور به یکدیگر نزدیک باشند (شکل ۴-۱۱).
شکل ۴‑۱۰- منحنی پارتو برای امیدریاضی در مقابل تغییرپذیری