ویژگیهای فضایی- کالبدی
همبستگی
.۳۸۹**
Sig. (2-tailed)معناداری
.۰۰۰
تعداد
۱۹۶
**Correlation is significant at the 0.01 level (2-tailed).
جدول فوق به بررسی رابطه بین نگرش به ویژگیهای فضایی- کالبدی و حستعلقمکانی پاسخگویان ساکن نسیمشهر پرداخته است. با توجه به اینکه سطح معناداری این دو متغیر برابر با ۰۰۰/۰(کمتر از ۰۵/۰) است، میتوان گفت رابطه معناداری بین دو متغیر وجود دارد. میزان همبستگی این دو متغیر برابر با ۳۸۹/۰ است، که نشاندهنده همبستگی متوسط به پایین و مستقیم بین دو متغیر است و با (**) مشخص شده است. لذا با اطمینان ۹۹ درصد میتوان رابطه همبستگی بین نگرش افراد به ویژگیهای فضایی- کالبدی و حستعلقمکانی را معنیدار دانست. بنابراین میتوان گفت هرچه ویژگیهای فضایی- کالبدی برای افراد مطلوبیت بیشتری داشته باشد، حس تعلق افراد به مکان زندگیشان بیشتر می شود و بالعکس.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
فرضیه چهارم: به نظر میرسد بین مدت زمان سکونت و حستعلقمکانی ساکنین نسیمشهر رابطه معناداری وجود دارد. (با توجه به اینکه متغیر مستقل در این فرضیه در سطح ترتیبی قرار دارد و متغیر وابسته نیز در سطح فاصلهای است، بنابراین در بررسی این متغیر از آزمون اسپیرمن استفاده می شود).
جدول۲۷- ۴ همبستگی بین مدت زمان سکونت و حستعلقمکانی پاسخگویان ساکن نسیمشهر
حس تعلق مکانی
مدت سکونت در نسیمشهر
همبستگی اسپیرمن
.۵۳۶**
Sig. (2-tailed)معناداری
.۰۰۰
تعداد
۱۹۶
**Correlation is significant at the 0.01 level (2-tailed).
جدول فوق به بررسی رابطه بین مدت زمان سکونت و حستعلقمکانی پاسخگویان ساکن نسیمشهر پرداخته است. با توجه به اینکه سطح معناداری این دو متغیر برابر با ۰۰۰/۰(کمتر از ۰۵/۰) است، میتوان گفت رابطه معناداری بین این دو متغیر وجود دارد. میزان همبستگی اسپیرمن بین این دو متغیر برابر با ۵۳۶/۰ است، که نشاندهنده همبستگی متوسط به بالا و مستقیم بین این دو متغیر است و با (**) مشخص شده است. لذا با اطمینان ۹۹ درصد میتوان رابطه همبستگی بین متغیر مدت زمان سکونت و حستعلقمکانی را معنیدار دانست. بنابراین میتوان گفت هرچه افراد مدت زمان بیشتری در نسیمشهر سکونت داشته باشند، حس تعلق افراد به مکان زندگیشان بیشتر می شود و بالعکس.
فرضیه پنجم: به نظر میرسد بین ویژگیهای فردی(جنسیت، سن، وضعیت تأهل، وضعیت اشتغال، نوع شغل، قومیت و شیوه تصرف واحد مسکونی) با حستعلقمکانی ساکنین نسیمشهر رابطه معناداری وجود دارد.
در بررسی این فرضیه با توجه به سطح سنجش متغیرها از آزمونهای مختلف استفاده شده است. در بررسی جنسیت از آزمون t دو گروه مستقل؛ در بررسی وضعیت اشتغال، قومیت و شیوه تصرف واحد مسکونی از آزمون تحلیل واریانس یا آزمون F و در بررسی رابطه سن با حستعلق مکانی از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شده است.
جدول۲۸- ۴ تفاوت میزان حستعلقمکانی پاسخگویان ساکن نسیمشهر بر حسب جنسیت