.۰۳۴
با توجه به مقدار سطح معنی داری که از ۰۵/۰ کمتر است، فرض وجود رابطه معنادار بین انگیزش کارکنان و جو سازمانی، در حالت کلی و در مورد تک تک شبکه ها تایید می شود. بیشترین رابطه بین انگیزش کارکنان و جو سازمانی، به پرس تیوی و پس از آن به شبکه پنج تعلق دارد. مقایسه مقادیر ضرایب همبستگی متغیرهای سبک رهبری و جو سازمانی با انگیزش کارکنان در سازمان صداو سیما نشان می دهد که رابطه سبک رهبری با انگیزش کارکنان، قوی تر از رابطه جو سازمانی با انگیزش کارکنان می باشد.
برازش مدل ساختاری
یکی از قوی ترین و مناسب ترین روش های تجزیه و تحلیل در تحقیقات علوم رفتاری و اجتماعی، تجزیه و تحلیل چند متغیره است، زیرا ماهیت این گونه موضوعات چند متغیره بوده و نمی توان آن ها را با شیوه دو متغیری حل نمود . تجزیه و تحلیل ساختارهای کواریانس یا مدل سازی علّی یا مدل معادلات ساختاری، یکی از اصلی ترین روش های تجزیه و تحلیل ساختارهای داده ای پیچیده است و به معنی تجزیه و تحلیل متغیرهای مختلفی است که در یک ساختار مبتنی بر تئوری، تأثیرات همزمان متغیرها را برهم نشان می دهد . این روش، ترکیب ریاضی و آماری پیچیده ای از تحلیل عاملی، رگرسیون چند متغیره، و تحلیل مسیر است که در یک سیستم پیچیده گرد هم آمده تا پدیده های پیچیده را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. مدل معادلات ساختاری به دو فاز کلی تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل مسیر تقسیم می شود. در قسمت اندازه گیری، ارتباط نشانگر ها یا همان سوالات پرسش نامه با سازه ها مورد بررسی قرار می گیرد و در قسمت ساختاری ارتباط عامل های مورد بررسی با یکدیگر جهت آزمون فرضیات مورد توجه هستند. برای اجرای مدل معادلات ساختاری روش های متنوعی وجود دارند که یکی از جدیدترین رویکردها در مدل معادلات ساختاری روش حداقل مربعات جزیی است که در سال ۱۹۷۵ توسط محقق سوئدی هرمان ولد ارائه شد. (ولد[۶۹]، ۱۹۷۵: ۲۴)
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
حداقل مربعات جزیی روشی برای مدل پیش بینی کننده سازه ای است. به ویژه زمانی که تعداد نشانگرهای هر عامل زیاد و بین آن ها همراستایی چندگانه وجود داشته باشد. این رویکرد گزینه اول برای برآورد مدل محسوب می شود. در طراحی مدل ساختاری تحقیق حاضر از این رویکرد جهت برآورد بارهای عاملی و ضرایب مسیر استفاده شده است. روش حداقل مربعات جزئی پیش فرضی در مورد نوع توزیع متغیرهای اندازه گیری نیاز ندارد. از این رو برای داده هایی با توزیع غیر نرمال یا با توزیع نامعلوم مناسب و کاربردی است. روش حداقل مربعات جزئی پارامترهای مدل را با بهره گرفتن از نمونه اصلی تخمین می زند. اگرچه برای تخمین صحیح آماری مدل، از روش تولید مجدد نمونه برای تعیین فاصله اطمینان پارامترهای مدل استفاده می کند. تولید مجدد نمونه (مانند روش از سرگیری) روش هایی هستند که از زیر مجموعه های تصادفی داده ها برای ارزش دهی به مدل استفاده می کنند. زمانی که شروط پارامتری (مانند شرط نرمال بودن) برقرار نباشد، از سرگیری روش قدرتمند دیگری برای استنتاج آماری است. بر اساس موارد بیان شده، روش حداقل مربعات جزئی در زمانی که اندازه نمونه کوچک و داده ها غیر نرمال باشند بسیار مناسب است. به منظور اعتبار سنجی ارزش محتوایی هر یک از شاخص ها در اندازه گیری مفاهیم مطروحه، در این بخش، به روش مدل معادلات ساختاری، اعتبار مدل طراحی شده مورد آنالیز قرار می گیرد. یک مدل کامل معادلات ساختاری آمیزه ای از نمودار مسیر و تحلیل عاملی تاییدی است. در پژوهشهایی که هدف، آزمون مدلی خاص از رابطه بین متغیر ها است، از این روش استفاده می شود. (مانیان، موسی خانی و خاکی، ۱۳۸۶ : ۱۲۰)
تحلیل عاملی تاییدی
در روش شناسی مدل معادلات ساختاری، ابتدا به ساکن لازم است تا روایی سازه مورد مطالعه قرار گرفته تا مشخص شود نشانگرهای انتخاب شده برای اندازه گیری سازه های مورد نظر خود از دقت لازم برخوردار هستند. برای این منظور از تحلیل عاملی تاییدی (CFA) استفاده می شود. به این شکل که بار عاملی هر نشانگر با سازه خود دارای مقدار بالاتر از ۹۶/۱ باشد، این نشانگر از دقت لازم برای اندازه گیری آن سازه یا صفت مکنون برخوردار است. (نونالی[۷۰]، ۱۹۹۷ : ۷۲)
در جدول زیر مقادیر بار عاملی و سطوح معنی داری برای نشانگرهای هر سازه آورده شده است.
جدول ۰-۴: مقادیر بار عاملی برای نشانگرهای هر سازه در قالب مدل اندازه گیری
سازه
Indicator
Loading
P-value
سبک رهبری
تلفیقی
q1
-۰.۵۴۸۳
۰.۰۰۱
q2
۰.۷۱۴
۰.۰۰۱
q3
۰.۶۸۹۱
۰.۰۰۱
q4
-۰.۱۲۱۹
۰.۰۰۱
q5
۰.۱۲۳۱
۰.۰۰۱
q6