نوآوری
Panayides, Lun (2009)
Calantone et al (2002)
Deshpande, Farley (2004)
مشخص بودن تقاضا
Thron et al (2006)
۴-۲- پایداری چیست؟
SCM به عنوان یکی از پارادایمهای ساخت و تولید برای بهبود سازمانی در قرن ۲۱ اهمیت زیادی پیدا کرده است و نیز به عنوان یک استراتژی رقابتی برای انسجام و یکپارچهسازی تأمینکنندگان و مشتریان با هدف بهبود پاسخگویی و انعطافپذیری سازمانهای تولیدی بررسی شده است (Gunasekaran et al, 2004).
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
مفهوم مدیریت زنجیره تأمین با افزودن جنبه پایداری گستردهتر شده است (Carter &Rogers, 2008). مفهوم پایداری برای اولین بار در دهه ۱۹۷۰ و اوایل دهه ۱۹۸۰ به وجود آمد، اما به صورت کلی در گزارش کمیسیون جهانی محیط و توسعه در سال ۱۹۸۷ به صورت عمومی تعریف شد (Gasparatos et al. 2008) آن تعریف عبارت است از:
توسعهای که نیاز نسل فعلی را بدون محدود کردن توانایی نسلهای بعدی در توسعه نیازهایشان، ارضا کند (WCED, 1987).
مفهوم پایداری در طول دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ مطرح شد اما به صورت رسمی بهوسیله ۲۷ اصل RioDeclaration در سال ۱۹۹۲ برای محیط و توسعه تشریح شد. این ۲۷ اصل عبارتاند از (Wikipedia, 2013):
۱- نقش انسان: انسان در محور توسعه پایدار قرار دارد. ۲- حق مالکیت ایالتی: البته در چارچوب مقررات کل کشور ۳- حق توسعه ۴- توجه به حفاظت محیط در فرایندهای توسعه ۵- ریشه کن کردن فقر ۶- همکاری ایالتی برای حفاظت از اکوسیستم ۷- تقدم برای آنهایی که کمتر توسعه یافتهاند ۸- کاهش الگوهای غیر پایدار تولید و مصرف ۹- ایجاد ظرفیت برای توسعه پایدار ۱۰- مشارکت عمومی ۱۱- قوانین محیطی ملی ۱۲- سیستم اقتصادی بینالمللی باز و حمایتی ۱۳- جبران برای قربانیان آلودگی و دیگر آسیبهای محیطی ۱۴- همکاری ایالتی برای جلوگیری از رقابت حیله گرانه محیطی[۶] ۱۵- اصول پیشگیرانه ۱۶- درونی ساختن هزینههای محیطی[۷] ۱۷- ارزیابی تأثیرات محیطی ۱۸- اخطار درباره فجایع محیطی ۱۹- تذکرات بهموقع و قبلی ۲۰- زنان نقش حیاتی دارند ۲۱- بسیج جوانان ۲۲- مردم بومی دارای نقش حیاتی هستند ۲۳- مردم تحت ظلم: باید محافظت شوند ۲۴- جنگ: در هنگام تعارض باید به قوانین محیط زیستی احترام گذاشت ۲۵- حفاظت از محیط، توسعه و صلح ۲۶- حل مباحثههای زیست محیطی ۲۷- همکاری بین دولت و مردم.
تعاریف گوناگون پایداری در جدول ۶-۲ آورده شده است:
جدول ۶-۲: تعاریف پایداری
(گرداوری شده توسط محقق)
تعریف
منبع
پایداری به معنی تلفیق مسائل اقتصادی، اجتماعی و محیطی است.
Careter, Rogres (2008)
پایداری: توان کاهش ریسکهای بلندمدت مرتبط با مصرف منابع، نوسانات هزینه انرژی، تعهدات محصول و مدیریت آلودگی و ضایعات.
Shrivastava (1995)
پایداری: یک تعادل مناسب بین توسعه اقتصادی، نظارت محیطی و دارایی اجتماعی.
Sikdar (2003)
پایداری: دستیابی استراتژیک و تلفیق اهداف اجتماعی، محیطی و اقتصادی سازمان از طریق هماهنگی سیستماتیک فرآیندهای تجاری درون سازمانی اصلی برای بهبود عملکرد اقتصادی بلندمدت یک شرکت و شبکه ارزش شرکت میباشد.
Carter and Rogres (2008)
پایداری: تعقیب همزمان رونق اقتصادی، کیفیت محیطی و دارایی اجتماعی در حالی که هیچ ضرری نرسانیم.
Pedersen (2009)
توسعه پایدار به معنی ارضاء نیاز نسل فعلی بدون محدود کردن توانایی نسلهای بعدی در توسعه نیازهایشان میباشد.
Özdemir et al (2011)