براساس مطالب عنوان شده در بیان مسئله و اهمیت موضوع تحقیق، هدف کلی این تحقیق بررسی رابطه بین عدالت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان سازمان تأمین اجتماعی استان گیلان است. بنابراین هفت هدف ویژه برای مطالعه پژوهش حاضر طراحی می شوند که به قرار زیر هستند:
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
-
- سنجش میزان رفتار شهروندی سازمانی در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان
-
- سنجش میزان عدالت رویهای در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان
-
- سنجش میزان عدالت تعاملی در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان
-
- سنجش میزان عدالت توزیعی در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان
-
- سنجش بُعد جمعگرایی فرهنگ سازمانی در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان
-
- سنجش بُعد احترام فرهنگ سازمانی در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان
-
تعیین رابطه بین عدالت سازمانی و رفتارشهروندی سازمانی از طریق فرهنگ سازمانی در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان
-
- چارچوب نظری تحقیق
-
چارچوب نظری بنیانی است که تمامی پژوهش بر آن استوار است. این چارچوب شبکه ای است منطقی- توصیفی و پرده مشتمل بر روابط موجود میان متغیرهایی که در پی اجرای فرایندهایی چون مصاحبه،مشاهده و بررسی پیشینه شناسایی شده اند(سکاران؛۹۴:۱۳۸۹). ارکوتلو در سال ۲۰۱۱ در مقالهای با عنوان” نقش میانجیگری فرهنگ سازمانی در رابطه بین عدالت سازمانی و رفتارهای شهروندی سازمانی” بیان کردند که عدالت سازمانی از مهمترین فاکتورهایی است که می تواند منجر به بروز رفتار شهروندی سازمانی شود. همچنین وی نشان داد که در صورت بروز فرهنگ جمع گرایی و احترام، شدت این رابطه بیشتر می شود(Erkutlu,2011). با توجه به مطالب مطرح شده مدل تحقیق در شکل(۱-۱) نشان داده شده است که در آن متغیر مستقل عدالت سازمانی، متغیر وابسته رفتار شهروندی سازمانی و فرهنگ سازمانی به عنوان متغیر میانجی این تحقیق میباشد.
جمعگرایی
عدالت توزیعی
رفتار شهروندی سازمانی
عدالت رویه ای
احترام
عدالت تعاملی
شکل ۱-۱) مدل مفهومی تحقیق (Erkutlu,2011)
-
-
-
- فرضیه های تحقیق
-
-
فرضیه های این تحقیق بر اساس متغیرهای تعیین شده و روش تحقیق مورد استفاده به شرح زیر هستند:
-
- بین عدالت توزیعی و رفتار شهروندی سازمانی از طریق بعد جمعگرایی فرهنگ سازمانی در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان رابطه وجود دارد.
-
- بین عدالت تعاملی و رفتار شهروندی سازمانی از طریق بعد جمعگرایی فرهنگ سازمانی در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان رابطه وجود دارد.
-
- بین عدالت رویهای و رفتار شهروندی سازمانی از طریق بعد جمعگرایی فرهنگ سازمانی در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان رابطه وجود دارد.
-
- بین عدالت توزیعی و رفتار شهروندی سازمانی از طریق بعد احترام فرهنگ سازمانی در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان رابطه وجود دارد.
-
- بین عدالت تعاملی و رفتار شهروندی سازمانی از طریق بعد احترام فرهنگ سازمانی در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان رابطه وجود دارد.
-
بین عدالت رویهای و رفتار شهروندی سازمانی از طریق بعد احترام فرهنگ سازمانی در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان رابطه وجود دارد.
-
- تعریف نظری و عملیاتی متغیرهای تحقیق
-
۱-۷-۱) عدالت سازمانی
عدالت سازمانی درجهای است که کارکنان احساس می کنند قوانین، رویه ها و سیاستهای سازمانی مربوط به کار آنها، منصفانه است سه مولفه در نظر گرفته شده برای عدالت سازمانی که با طیف پنج درجهای لیکرت در مقیاس فاصلهای (از خیلی کم تا خیلی زیاد) و توسط پرسشنامه ارزیابی شده است عبارتند از:
-
- عدالت توزیعی: بیانگر ادراک کارکنان از میزان رعایت عدالت در توزیع و تخصیص منابع و پاداشها است(Wang et al,2012).
- عدالت رویهای: ادراک افراد از رویههای موجود در سازمان است؛ یعنی عادلانه بودن ابزار و رویه هایی که به کمک آنها تصمیم گیریها انجام می شود(Wang et al,2012).