نگاره شماره ۳- تصمیمات قیمت گذاری
۲-۱-۱۳-۴-۲- استراتژی های قیمت گذاری
تعیین تقریبی قیمت ها برای حصول هدف های سازمان ورزشی به طور گسترده ای بر اساس انتخاب یکی از چند استراتژی قیمت گذاری است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
چند استراتژی قیمت گذاری که در سازمان های ورزشی بطور رایج استفاده می شود، شامل موارد زیر است:
۱- استراتژی قیمت گذاری مبتنی بر قیمت های متفاوت[۵۳] : یکی از متداول ترین استراتژی های قیمت گذاری در سازمان های ورزشی است که طبق آن فروش یک محصول (کالا- خدمات) مشخص به خریداران مختلف با قیمت های متفاوت صورت می گیرد.
۲- استراتژی قیمت گذاری مبتنی بر محصولات ورزشی جدید[۵۴] : در شرایطی مطرح می شود که طی آن یک محصول جدید ورزشی در مرحله معرفی به بازار است. به این ترتیب در شیوه قیمت گذاری مطرح می گردد که شامل قیمت گذاری نفوذی[۵۵] و قیمت گذاری پر مایه گران[۵۶] است.
در قیمت گذاری نفوذی محصول با قیمتی پایین تر نسبت به سایر رقبا ارائه می گردد و به این ترتیب هدف کسب سهم بزرگی از بازار فروش بالای محصول در مرحله معرفی باشد(۲۶).
در شرایط قیمت گذاری پر مایه گران و سازمان های ورزشی اقدام به قیمت گذاری در سطحی بالاتر از قیمت مورد رقابت می نمایند. سازمان به کمک این استراتژی برگرفته از نام « سر شیری که در سطح شیر جمع می شود » است، اقدام به جذب مشتریان با قدرت خرید بالا و بدون حساسیت به قیمت می نمایند(۳۱).
۳- استراتژی قیمت گذاری مبتنی بر روانشناسی[۵۷] : بسیاری از مصرف کنندگان قیمت را دلیلی بر کیفیت محصول می دانند(۲۶). قیمت گذاری محصول بر مبنای تصور ذهنی مصرف کننده از محصول، تحت عنوان قیمت گذاری بر اساس روانشناسی نامیده می شود(۳۱).
۴- استراتژی قیمت گذاری مبتنی بر آمیخته محصول[۵۸] : یکی از هدف های قیمت گذاری کسب سود است. هنگامی که محصول مورد نظر بخشی از یک آمیزه (ترکیبی از چندین محصول) است، شرکت باید مجموعه ای از قیمت ها را تعیین نماید تا بتواند سود کل آمیزه محصول را به حداکثر برساند(۶۵).
۵- استراتژی قیمت گذاری مبتنی بر هزینه تمام شده [۵۹] : بدون شک مبنای کلیه استراتژی های قیمت گذاری بر مبنای هزینه های صرف شده است. بر اساس این شیوه بازاریابان ورزشی تمام سعی خود را بر این پایه استوار می سازند که تمامی هزینه های تولید را محاسبه می نمایند(۲۶).
بطور سنتی سازمان ها از روش مبتنی بر هزینه صرف شده برای تعیین قیمت محصولات و میزان سود قابل حصول استفاده می کنند. بدین وسیله یک قیمت کف بدست می آید که طبق آن قیمت گذاری انجام می شود(۶۵).
در مجموع بازاریابان ورزشی برای حفظ انگیزش مصرف و به منظور نیل به اهداف سازمانی با کمترین واکنش های منفی مصرف کنندگان در برخی موارد تصمیم به کاهش یا افزایش قیمت ها و ارائه تخفیفاتی خاص و اعمال برخی تغییرات می گیرند که بسته به شرایط فرهنگی، محیطی، رقبا و بسیار موارد دیگر این استراتژی ها در زمان های مختلف، متفاوت است(۳۱).
۲-۱-۱۳-۴-۳- ارائه قیمت به مشتریان
قیمت ها ممکن است به شیوه های مختلفی به مشتریان ارائه گردند یکی از تاکتیک هایی که به کار گرفته می شود این است که قیمت را به طریقی که در ادامه ذکر می گردد و در صنعت ورزش بسیار رایج است ارائه نمود(۶۵).
هزینه مجوز:
هزینه ای است که به عنوان نمونه یک شرکت تولیدی پوشاک ورزشی به سازمان برگزارکننده رقابت های ورزشی می پردازد تا امتیاز فروش تی شرت با مارک تیم های شرکت کننده را بدست آورد.
هزینه بلیط:
هزینه ای است که برای ورود به مجموعه ورزشی و تماشای مسابقات پرداخت می شود.
حق عضویت:
هزینه ای است که برای استفاده از امکانات باشگاه پرداخت می شود.
ورودیه:
هزینه ای است که برای ورود به یک دوره مسابقه ، توسط شرکت کنندگان پرداخت می شود.
اجاره بها:
هزینه ای است که برای استفاده از امکانات یک مجموعه ورزشی برای مدتی معین پرداخت می گردد.
هزینه لیگ:
هزینه حضور و شرکت تیم ها در لیگ
حق مسئولیت:
هزینه ای است که بانک مربوطه می پردازد تا مسئول همه مسابقات رشته ورزشی گردد.
هزینه ثبت نام:
هزینه ای است که یک داوطلب برای حضور در یک تمرین یا آموزش می پردازد.
امتیاز ثبت نام:
هزینه ای است که یک تیم حرفه ای به اتحادیه ورزشی می پردازد تا از خدماتی که اتحادیه ها به بازیکنان ارائه می دهند ، اطمینان حاصل نمایند.
حقوق:
هزینه ای است که یک تیم ورزشی در ازاء خدمات مربیان و بازیکنان خویش پرداخت می نماید.
کمیسیون:
هزینه امتیازی است که سازمان های ورزشی به فروشندگان خویش می پردازند.
کرایه حمل و نقل هماهنگی:
هزینه هایی است که، سازمان ورزشی برای جابجایی و یا واردات کالاهای ورزشی از مکان های دیگر می پردازد.
جایزه:
هزینه ای است که برگزارکنندگان مسابقات رشته ورزشی خاصی به بازیکنان شرکت کننده در مسابقات می پردازند.
هزینه حمایت:
هزینه ای است که یک شرکت تولیدی به یک بازیکن مشهور می پردازد تا آن بازیکن اعلام نماید که محصولات آن شرکت را حمایت می کند و یا هزینه ای که یک بانک محلی پرداخت می نماید تا به عنوان حمایت کننده رویدادهای خاص ورزشی معرفی می گردد.
هزینه حق پخش برنامه:
هزینه ای است که یک رسانه برای پخش مسابقات ورزشی می پردازد.
حق فروش:
هزینه ای است که یک مالک برای وارد کردن یک تیم به لیگ های ورزشی حرفه ای می پردازد(۶۵).
۲-۲- پیشینه تحقیق
از دهه ۱۹۹۰، تحقیقات بازاریابی یکی از اجزای مکمل مراحل تصمیم گیری تلقی شد و به همین دلیل تعریف جامع تری از آن ارائه گردید. انجمن بازاریابی امریکا جدیدترین تعریف از تحقیقات بازاریابی را به صورت زیر ارائه کرده است: تحقیقات بازاریابی عبارت است از فعالیت هایی که ارتباطات لازم را بین مصرف کنندگان، خریداران، عامه مردم و مدیران بازاریابی، از طریق تبادل اطلاعات برقرار می کند(۲۹).
در این قسمت ابتدا به مرور پژوهش های صورت گرفته در داخل کشور در زمینه بازاریابی ورزشی پرداخته و در مرحله بعد تحقیقات بین المللی که در زمینه بازاریابی ورزشی انجام شده است با تقسیم بندی های جزیی تر و به تفکیک در مورد هر یک از عناصر آمیخته بازاریابی ورزشی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار خواهند گرفت.
۲-۲-۱- تحقیقات داخلی