۵/۳۳
۷۰
۶/۶۵
۱۳۹
یک
۱۰۰
۱۶۷
۰/۱۵
۲۵
۰/۸۵
۱۴۲
دو
۱۰۰
۲۴
۸/۲۰
۵
۲/۷۹
۱۹
V=0.207 X2 = ۱۷.۲۲۲ کرامرز
۴-۵ خلاصهی نتایج تحلیل دو متغیرهی دادهها
با توجه به تحلیل انجام شده مشخص شد که میان دو متغیر وضعیت اشتغال با تصمیم نوع زایمان رابطهی معنیداری وجود ندارد اما میان دو متغیر وضعیت تحصیلات با تصمیم نوع زایمان رابطهی معنیداری وجود دارد، ۶/۸۷ درصد زنانی که تحصیلات دانشگاهی داشتند تصمیم سزارین داشتند و فقط ۴/۱۲ درصد از این زنان قصد زایمان طبیعی داشتند بدین معنی که سطح تحصیلات زنانی که تصمیم سزارین داشتند بیش از آنهایی بود که تصمیم زایمان طبیعی داشتند. همچنین میان دو متغیر درآمد و تصمیم نوع زایمان رابطهی معنیداری وجود داشت و زنانی که درآمد بیشتری داشتند تصمیم سزارین میگرفتند. بین دو متغیر سن فرزندآوری و تصمیم نوع زایمان رابطهی معنیداری مشاهده نشد. میانگین سن زنانی که فرزند اول خود را باردار بودند و تصمیم سزارین داشتند برابر ۵۸/۲۶ و زنانی که تصمیم زایمان طبیعی داشتند برابر ۷۷/۲۶ بود همچنین میانگین سن زنانی که فرزند دوم خود را باردار بودند و تصمیم سزارین داشتند برابر ۱۴/۲۸ و زنانی که تصمیم زایمان طبیعی داشتند برابر ۰۴/۲۸ بود، بنابراین اختلاف معنیداری بین آنها مشاهده نشد. بین دو متغیر فرزند قصد شده و تصمیم سزارین رابطهی معنیداری وجود داشت، زنانی که قصد داشتن فرزندان کمتر را داشتند بیشتر تصمیم به سزارین میگرفتند اما زنانی که قصد داشتن فرزندان بیشتری را داشتند مثلاً چهار فرزند و بیشتر، تصمیم به زایمان طبیعی میگرفتند.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
بین نگرش مثبت نسبت به سزارین و تصمیم سزارین رابطهی مثبت و معنیداری وجود داشت یعنی زنانی که تصمیم سزارین داشتند نگرش مثبتتری نسبت به سزارین داشتند تا زنانی که تصمیم به زایمان طبیعی داشتند. بین کنترل رفتار درک شده و تصمیم سزارین رابطهی معنیداری وجود داشت، کسانی که تصمیم زایمان طبیعی داشتند کنترل رفتار درک شدهی بیشتری را نسبت به کسانی که تصمیم سزارین داشتند، را دارا بودند. به علاوه هنجار ذهنی نیز با تصمیم نوع زایمان رابطه مستقیم و معنیداری داشت و زنانی که درکشان نسبت به هنجارهای جامعه و اطرافیانشان به نفع سزارین بود بیشتر تصمیم به سزارین میگرفتند. بین تصویر بدنی و تصمیم سزارین رابطهی معنیداری وجود داشت و زنانی که بیشتر به تصویر بدنی خود اهمیت میدادند تصمیم به سزارین میگرفتند. بین فردگرایی و تصمیم سزارین رابطهی معنیداری وجود داشت. زنانی که بیشتر فردگرا بودند تصمیم سزارین میگرفتند و در مقابل زنانی که کمتر فردگرا بودند تصمیم زایمان طبیعی میگرفتند. بین دو متغیر نقش پزشک و تصمیم سزارین رابطهی معنیداری وجود داشت بدین معنا که پزشکان در تصمیم زنان برای انتخاب سزارین به عنوان شیوهی انتخابی زایمان خود نقش اساسی را ایفا میکردند.
با توجه به اینکه متغیرهای مختلف با هم رابطه داشته و همبسته هستند، برای تشخیص تعیین کنندههای تصمیم سزارین و یا زایمان طبیعی نیاز است که تحلیل چند متغیره انجام شود تا با کنترل اثر سایر متغیرها نقش هر متغیر را در پیشبینی تصمیم زنان مشخص نماییم .
۴-۶ رگرسیون لجستیک دو وجهی
متغیرهای معنیدار در تحلیل دو متغیره که با هم همبستگی زیادی نداشتند، وارد رگرسیون لجستیک شده و به روش Enter مورد تحلیل قرار گرفتند. متغیر نگرش، هنجار ذهنی، و کنترل رفتار درک شده همبستگی قوی با هم داشتند مشکلی که در اینجا ممکن است پیش بیاید مسئلهی چند همخطی[۳۸] بودن است. این مسئله در جایی پیش میآید که متغیرهای مستقل سخت به هم همبستهاند در این صورت تفکیک تأثیر مستقل آنها غیرممکن و برآوردهای رگرسیونی بیثبات میشوند یکی از طرق سادهی تشخیص چند همخطی بودن بررسی همبستگیهای مرتبهی صفر[۳۹] در بین هر یک از متغیرهای مستقل است همبستگیهای بیش از ۷/۰ در نمونههای بزرگ احتمالاً مبین چند همخطی بودن است (دواس، ۱۳۷۶: ۲۱۸). و VIF بیشتر از ۱۰ نیز مبین چندخطی بودن است. همانگونه که در جدول ۴-۳۵ مشاهده میشود، Zero Order نگرش، کنترل رفتار درک شده و هنجار ذهنی کمتر از ۷۰/۰ و VIF کمتر از ۱۰ میباشد پس میتوان این متغیرها را وارد رگرسیون لجستیک کرد. متغیرهای دیگر مثل درآمد، قصد فرزندآوری، تحصیلات که با همدیگر همبستگی قوی نداشتند را نیز وارد رگرسیون میکنیم.
جدول شماره ۴-۳۳ همبستگی بین متغیرهای مستقل، حاصل از همبستگی پیرسون
نگرش
کنترل رفتار درکشده
هنجار ذهنی
تصویر بدنی
فردگرایی
نقش پزشک
نگرش
همبستگی
۱
۵۸۴/۰
۵۴۵/۰
۴۶۷/۰