اما از آنجا که یافتن پارامترهای که ارتباط دهنده مولفههای مختلف تنش با یکدیگرند از طریق تست مشکل و تاحدی غیرممکن است، لذا تسای و هان مبتنی بر عبارت تقریبی و حدی بصورت:
(۴-۷)
روابط زیر را برای ها پیشنهاد کردند]۱۰[:
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
(۴-۸)
معیار هافمن: که بصورت زیر بیان میشود و ضرایب ثوابتیاند که برحسب مقادیر استحکام کششی، فشاری و برشی و برحسب جدول زیر بدست میآیند:
(۴-۹)
جدول ۴-۳- ضرایب معیار هافمن ]۱۱[
معیار مارین: که براساس تنشهای اصلی بیان شدهاست و پارامترهایی تجربیاند که از طریق آزمایش بدست میآیند]۱۱[.
(۴-۱۰)
۴-۳-۲-معیارهای مبتنی بر مودهای مختلف شکست[۱۰۵]:
همانگونه که اشاره شد تئوریهای دسته قبلی تنها وقوع پدیده زوال در لامینا را پیشبینی میکردند، اما هیچ اشارهای به چگونگی و مود شکست مربوطه نداشتند و لذا نتیجه مناسب و مطلوبی از پیچیدگیهای موجود در رفتار کامپوزیتها را منعکس نمیکردند. اما واقعیت اینست که ماهیت ناهمگن کامپوزیتها به مودهای مختلف شکست منجر میشود. لذا تئوریهای مود مستقیم[۱۰۶] که مبنای خود را بر تفکیک مود شکست بین ماتریس و فایبر میگذارند و آنها را در قالب تعدادی معیار مستقل و جدا از هم بررسی میکنند مورد توجه قرار گرفتهاند]۵[.
این دسته به نوبه خود به دو زیرشاخه تئوریهای اندرکنشی و غیراندرکنشی تقسیم میشود.
تئوریهای مود مستقیم غیر اندرکنشی: که ارتباط متقابل تنش و کرنشها را بر یکدیگر در نظر نمیگیرند که این امر در زمانهایی که وضعیت تنش یا کرنش چند محوره برقرار است به خطاهایی در تخمین مقاومت لایه مرکب منجر میشود. معیارهای ماکزیمم تنش و ماکزیمم کرنش، از این شاخهاند]۹[.
معیار ماکزیمم تنش[۱۰۷]:
این تئوری مبنای شکست را بر این میگذارد که تنشهای موجود در سازه به مقدار مجاز خود برسند. سه شرط مختلف، پنج گونه شکست مختلف را تحت بارگذاریهای درونصفحهای لحاظ میکنند. در این تئوری، تنش کششی/فشاری در جهت فایبر، تنش کششی/فشاری در جهت عرضی یا ماتریس و تنش برشی با مقادیر مجاز خود مقایسه میشوند]۹[.
جدول ۴-۴- عبارات مودهای پنجگانه شکست در تئوری ماکزیمم تنش
Fiber failure