نقاط قوت
۱- وجود عزم مدیریتی و سازمانی در برونسپاری
۲- وجود دستور مؤکد جناب شهردار و مصوبات شورای اسلامی شهر
۳- وجود تجارب نسبی موفق برونسپاری در برخی از فرآیندهای مدیریت شهری قم
عوامل خارجی
تهدیدها
۱- کمبود ظرفیت بخش خصوصی و عدم رقابتی شدن خدمت در برخی از فرآیندها
۲- عدم مبنای قانونی برای اعمال نظارت دستگاههای نظارتی شهرداری و حسابرسی موردنیاز بر بخش خصوصی
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳- نبود استاندارد کاری مشخص در برونسپاریها
۴- ریسکهای مربوط به قرارداد و موارد حقوقی در برونسپاری
۵- پایین بودن کیفیت خدمات و یا محصولات پیمانکار
۶- هزینههای پنهان و اضافی
۷- اصلاحات و تغییرات در قرارداد
۸- کاهش یادگیری سازمانی به علت واگذاری وظایف به یک شرکت خارج از سازمان
۹- ریسکهای محیطی در برونسپاری
۱۰- تغییرات پیوسته نیازمندیها
فرصتها
۱- وجود ظرفیتهای بخش خصوصی در حوزههای فنی مهندسی مدیریت شهری
۲- وجود ظرفیتهای بخش خصوصی در حوزه خدمات شهری
۳- وجود ظرفیتهای بخش خصوصی در حوزه نگهداری فضای سبز
۴- وجود ظرفیتهای بخش خصوصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات
۴-۳- تجزیهوتحلیل دادههای حاصل از دور اول
در مرحله اول توجه به تدوین سؤال ابتدایی بهمنظور انتقال مفهوم سؤال، بسیار مهم است. اگر پاسخگویان سؤال ابتدای را بهدرستی درک نکنند، ممکن است پاسخهای نامناسبی ارائه دهند. برخی اوقات هدف از مرحله اول دلفی، طوفان مغزی است. (اشمیت، ۱۹۹۷). دور اول دلفی با تحلیل دادههای بهدستآمده از تکمیل و جمع آوری پرسشنامهها پایان میپذیرد.
پرسشنامه دور اول دلفی با توجه به ابعاد و شاخصهای ذکرشده طراحی گردید و همانطور که اشاره شد این پرسشنامه در مدل اولیه طرح درمجموع ۴ بعد و ۳۲ شاخص مربوط به متغیرهای نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصتها و تهدیدها شناسایی گردیدند (جدول ۴-۲). علاوه بر این در پرسشنامه طراحی شده دور اول از خبرگان خواستهشده بود که در مورد شاخص دیگری که از دیدگاه آنها در خصوص متغیرهای نظام برونسپاری وجود دارند، ذکر نمایید. درمجموع ۳۳ پرسشنامه برای پاسخگویان ارسال و برای تحلیل گردآوری گردید. برای تحلیل دادههای بهدستآمده از این مرحله از روش آمار توصیفی استفاده شد. نوع ابزار آمار توصیفی بکار گرفتهشده میانگین و انحراف معیار بود.
نتایج تحلیل دادههای دور اول دلفی در ارتباط مؤلفه عوامل درونی نشان داد: در بعد نقاط قوت: شاخص حمایتهای مؤثر شهردار و شورای اسلامی شهر از برونسپاری با میانگین ۹۷/۳، در بعد نقاط ضعف: شاخص پایگاه دانشی و بانک اطلاعاتی از فرآیندهای برونسپاری شده و عملکرد آنها وجود ندارد. با میانگین ۰۹/۴ و در ارتباط مؤلفه عوامل بیرونی نشان داد: در بعد فرصتها: شاخص بخش خصوصی ظرفیت مشارکت در فرآیندهای برونسپاری حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را دارد. با میانگین ۳۰/۴ و در بعد تهدیدها: شاخص انتظارات ذینفعان از خدمات شهری همواره رو به افزایش است با میانگین ۴۸/۴، از اولویت بالاتری نسبت به بقیه شاخصها در این بعد برخوردار بوده است.
همانگونه که اشاره گردیده در دور اول پرسشنامه از پاسخگویان درخواست شده علاوه بر تعیین میزان اهمیت شاخص، شاخصهای دیگری که از دیدگاه آنها مهم است را معرفی نمایند. در این مرحله حدود ۴۰ شاخص دیگر توسط پاسخگویان شناسایی و ارائه گردید که در اغلب موارد شاخص ارائهشده ازنظر مفهومی بسیار نزدیک و کاملاً مشابه یکدیگر بود که محقق باراهنمایی استاد محترم راهنما این شاخصها را ویرایش نمودند. درمجموع چهار بعد (متغیر) اصلی شامل ۱- متغیر نقاط قوت (شامل ۱۲ شاخص)، ۲- متغیر نقاط ضعف (شامل ۲۰ شاخص)، ۳- متغیر فرصتها (شامل ۱۸ شاخص) و ۴- متغیر تهدیدها (شامل ۸ شاخص) شناسایی شدند. در مدل اولیه طرح درمجموع ۴ بعد و ۵۸ شاخص شناسایی گردید که ۳۲ شاخص مربوط به متغیر عوامل درونی و ۲۶ شاخص مربوط به متغیر عوامل بیرونی میباشد.
درنهایت تحلیل کلی دور اول دلفی نشان داد که شاخصهای که از با نظر خبرگان میانگین کمتر از ۳ را حائز گردیدند حذف و بعضی از شاخصها با شاخصهای مدنظر خبرگان تلفیق و تصحیح گردید.
جدول ۴-۲: نتایج بهدستآمده از تحلیل پرسشنامه دور اول
عوامل درونی:
شاخصها (نقاط قوت)
میانگین
میانه
رتبه
۱٫ عزم مدیریتی و سازمانی در برونسپاری فرآیندها وجود دارد.