۶
۳-۳-۱-۱-۱ مشخصات هندسی و مصالح دال و شرایط مرزی
دال بتنی مورد بررسی در این تحقیق دال بتن مسلح به شکل مربع به ابعاد ۱۲۰۰ میلیمتر و ضخامت ۹۰ میلیمتر دارای دو تکیه گاه در دو ضلع روبروی هم می باشد. تکیه گاه های دال از نوع ساده بوده و فاصله مرکز تامرکز تکیه گاه ها ۱۰۴۸ میلیمتر می باشد. دال در هر دو راستای خود دارای شبکه میلگرد شامل ۳ عدد میلگرد به قطر ۹٫۵ میلیمتر می باشد که در عمق ۶۵ میلیمتری نسبت به سطح فوقانی دال به عنوان آرماتورهای اصلی خمشی در قسمت پایین مقطع استفاده شده است. مصالح مورد استفاده در آزمایش عبارت است از میلگرد فولادی با تنش تسلیم Mpa414 و همچنین بتن مورد استفاده در دال دارای تنش تسلیم Mpa27.6 می باشد. ورقه (CFRP)نیز که به ضخامت ۰٫۱۶۵ که دارای مقاومت کششیMpa 3792 می باشد که در فاصله ۱۵۲ میلیمتری از گوشه ها هم در بالا هم در پاین دال قرار دارد. دلیل مقاومسازی دو طرفه، ارزیابی تاثیر لنگرهای منفی که احتمالا تحت بارهای دینامیکی توسعه خواهند یافت بر روی ظرفیت باربری انفجاری دالهای بتن مسلح بوده است.
۳-۳-۱-۱-۲ بارگذاری
بار وارده حاصل از انفجاربرای حالت بدون(FRP) kg 0.9 ماده منفجره TNT می باشد. انفجار در فاصله ۳۰۰ میلیمتری از مرکز هندسی دال می باشد وحالت با(FRP) ، kg 1.35 ماده منفجره TNT می باشد وانفجار در فاصله ۳۰۰ میلیمتری از مرکز هندسی دال می باشد. شکل(۳-۳۰) جزئیات دال بتنی و نحوه بر پایی و چینش شرایط آزمایش را نشان می دهد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
شکل ۳-۳۰ جزئیات دال بتنی و نحوه بر پایی و چینش شرایط آزمایش[۲۵]
۳-۳-۱-۲ مدل سازی دال بتنی آزمایش شده در اثر بار انفجار
در این بخش جهت حصول اطمینان از صحت نتایج تحلیل های انجام شده توسط نرم افزار نمونه ای مشابه آزمایش انجام شده توسط گروه مربوطه با بهره گرفتن از نرم افزار(ABAQUS) مدل سازی شده و نتایج حاصل از ثحلیل با نتایج مطالعه آزمایشگاهی کنترل می شود.
۳-۳-۱-۲-۱ المان بتن مسلح واطلاعات ورودی نرم افزار
جهت مدل سازی بتن از المان solid استفاده شد وآرماتورهای دال نیز با بهره گرفتن از المان wire مدل سازی شدند.
۳-۳-۱-۲-۲ مشخصات مصالح
۳-۳-۱-۲-۲-۱ مشخصات مصالح بتن
مدل های رفتاری مختلفی جهت مدل سازی بتن وجود داردکه هر کدام مزایا ومعایبی دارد در این مطالعه با بهره گرفتن از نمودار تنش-کرنش مدل رفتازی بتن Mpa 27.6 به دست آمده است. که البته با توجه به این که قبلا نیز ذکر شد برای در نظر گرفتن تاثیر افزایش مقاومت مصالح با نرخ کرنش سریع، ضریب افزایش دینامیکی به مقادیر مقاومت استاتیکی اعمال می شود. این ضریب به ماهیت تنش(مثلا خمشی ، برش مستقیم) بستگی دارد. که ما نیز در مدل مورد نظر عدد ۱٫۲ را اعمال کردیم.
مشخصات مصالح بتن ورودی به نرم افزار در جدول(۳-۷) ارائه شده است. در شکل(۳-۳۱)-الف و ب منحنیهای تنش–کرنش فشار و کشش براساس مدلهای thorenfeld و shima و با توجه به مقادیر مقاومت فشاری بتن نمایش داده شده است.
الف) فشار
ب) کشش
شکل ۳-۳۱ منحنی تنش کرنش بتن
جدول ۳-۷ مصالح بتن ورودی به نرم افزار
ضریب الاستیسیته
N/m^2
نسبت پواسون
وزن مخصوص
kg/m^3
۲۶۲۶۷*۱۰^۶
۰٫۲
۲۴۰۰
۳-۳-۱-۲-۲-۲ مشخصات مصالح آرماتور فولادی
از منحنی تنش-کرنش مربوط به فولاد با تنش تسلیم Mpa 414 برای مدل سازی آرماتور فولادی استفاده می شود. مشخصات مصالح آرماتور فولادی ورودی به نرم افزار در جدول(۳-۸) ارائه شده است. میلگردها نیز بصورت دو خطی و با توجه به مقادیر تنش تسلیم و تنش نهایی مطابق شکل(۳-۳۲) مدل شده اند.
شکل ۳-۳۲ منحنی دو خطی فولاد (میلگرد)
جدول ۳-۸ مصالح آرماتور فولادی ورودی به نرم افزار
وزن مخصوص