External_FinancingJ,it = برابر تامین مالی خارجی می باشد که از نسبت سیاست تامین مالی (بدهی یا حقوق صاحبان سهام) به مجموع تامین مالی های انجام از طریق بدهی و حقوق صاحبان سهام میباشد.
اندازه شرکت : لگاریتم طبیعی کل داراییها
اهرم : نسبت کل بدهی به کل داراییها
نسبت ارزش بازار به دفتری : ارزش بازار داراییها به ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام
نسبت داراییهای مشهود به کل داراییها
۳-۶-۲ مدل مورد استفاده برای آزمون فرضیه دوم
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
برای آزمون فرضیه شماره ۲ از مدل زیر استفاده میشود:
مدل شماره (۲) تحقیق:
AUDITOR_TO = α۰ + α۱RESTATE + α۳LEVERAGE + α۴ROA +α۵GROWTH + α۶SIZE QUINTILE 1 + α۷SIZE QUINTILE 2 + α۸SIZE QUINTILE 4+ α۹SIZE QUINTILE 5 + ε
AUDITOR_TO : اگر حسابرس ۱۲ ماه قبل و ۱۲ ماه بعد از تجدید ارائه تغییر کند = ۱،در غیر اینصورت = ۰
RESTATE : اگر شرکت صورت های مالی خود را تجدید ارائه کند = ۱ در غیر اینصورت = ۰
GROWTH:
SIZE : لگاریتم طبیعی کل دارایی
۳-۶-۳ مدل مورد استفاده برای آزمون فرضیه سوم
برای آزمون فرضیه شماره ۳ از مدل زیر استفاده میشود:
مدل شماره (۳):
AUDITOR_TO = α۰ + α۲NONBIG4 + α۳LEVERAGE + α۴ROA +α۵GROWTH + α۶SIZE QUINTILE 1 + α۷SIZE QUINTILE 2 + α۸SIZE QUINTILE 4+ α۹SIZE QUINTILE 5 + ε
NONBIG: نشان دهنده اندازه حسابرس می باشد بطوریکه اگر حسابرس شرکت سازمان حسابرس باشد عدد یک و در غیر اینصورت عدد صفر منظور می شود.
۳-۷- متغیرهای تحقیق
متغیر از نظر لغوی به معنی چیزی است که تغییر میکند، اما در فعالیتهای تحقیقی، متغیر خصوصیاتی دارد که باید مورد مطالعه قرار گیرند. متغیر یک مفهوم است که بیش از دو یا چند ارزش یا عدد به آن اختصاص داده میشود، به عبارت دیگر متغیر به خصوصیاتی اطلاق میشود که میتوان آنها را مشاهده یا اندازه گیری کرد و دو یا چند ارزش یا عدد را جایگزین آنها قرار داد، عدد یا ارزش نسبت داده شده به متغیر، نشان دهنده تغییر از یک فرد به فرد دیگر یا از یک حالت به حالت دیگر است (خاکی، ۱۳۸۴).
برای اصطلاح متغیر تعاریف گوناگونی ارائه شده است:
متغیر عبارت از حالت، موقعیت و یا چیزی است که بتواند تغییر کند و یا تغییر را به وجود آورد(نادری و همکاران،۱۳۸۹)
متغیر شرایط یا خصایصی هستند که محقق آنها را کنترل، دستکاری یا مشاهده میکند(خاکی، ۱۳۹۰).
متغیر مستقل
متغیر مستقل که به آن علت مفروض، درونداد، پیشآیند، محرک و پیشفرض، عامل و پیشبین نیز میگویند، متغیری است که توسط محقق اندازه گیری، دستکاری یا انتخاب می شود تا اثر آن با متغیر دیگری معین شود (گودوین[۲۸]، ۱۹۹۵).
در این پژوهش متغیر تجدید ارائه صورت های مالی کنغیر مستقل تحقیق محسوب می شود که به بررسی تاثیر این متغیر بر روی متغیرهای وابسته پرداخته خواهد شد:
RESTATE: اگر شرکت صورت های مالی خود را تجدید ارائه کند = ۱ در غیر اینصورت = ۰
متغیر وابسته
متغیر وابسته که به آن معلول، برونداد، ملاک، پاسخ و نتیجه نیز میگویند، متغیری که تغییرات آن تحت تاثیر متغیر مستقل است و بر اساس اندازه گیری و دستکاری متغیر مستقل، اندازه گیری و مورد مشاهده قرار میگیرد(گودوین، ۱۹۹۵). همان طور که قبلاً گفته شد متغیر مستقل در این پژوهش، سیاستهای تامین مالی و پاسخگویی حسابرس می باشد، که به صورت ریز نمایش و محاسبه می شوند:
AUDITOR_TO: این متغیر نشان دهنده پاسخگویی حسابرس بوده که اگر حسابرس ۱۲ ماه قبل و ۱۲ ماه بعد از تجدید ارائه تغییر کند برابر با ۱ و درغیر اینصورت برابر با صفر منظور می شود.
External_Financing = این متغیر نیز نشان دهنده تامین مالی خارجی شرکت بوده که به صورت زیر مورد محاسبه قرار می گیرد.
Debt_FinancingJ = این متغیر نیز نشان دهده تامین مالی بدهی شرکت بوده که با بهره گرفتن از نسبت بدهی به مجموه حقوق صاحبان سهام و بدهی حاصل می شود که در زیر ارائه شده است:
متغیرهای کنترلی
این دسته از متغیرها، متغیرهایی هستند که بر متغیر وابسته (یا مستقل) به صورت جداگانه تأثیر گذارند (اسمیت[۲۹]، ۲۰۰۳). به این دلیل که متغیر مستقل به طور کامل قادر به پیشبینی متغیر وابسته نمیباشد، وارد کردن متغیرهای کنترلی به مدل منجر به کاهش خطای پیشبینی میشود. شایان ذکر است، در این تحقیق از متغیرهای کنترلی استفاده شده است که بعضا در تحقیقات قبلی تأثیرشان بر متغیر مستقل اثبات شده است.
متغیرهای کنترلی در این تحقیق در ادامه ارائه و و نحوه اندازه گیری آنها تعریف شده است:
نوع حسابرسی (NONBIG4) در صورتیکه حسابرس شرکت سازمان حسابرسی باشد عدد ۱ و در غیر اینصورت عدد صفر منظور می شود.
اهرم مالی (LEVERAGE) که برابر با نسبت مجموع بدهی های شرکت در پایان سال مالی به مجموع دارایی های شرکت در پایان سال مالی می باشد که در قالب مدل به صورت زیر میباشد:
بازده داراییهای شرکت (ROA) که از تقسیم سود قبل از بهره و مالیات به مجموع دارایی های شرکت خاصل می شود که د رقابل مدل به صورت زیر میباشد.
رشد فروش شرکت (GROWTH) که مابه التفاوت فروش ۲ سال قبل و فروش سال قبل تقسیم بر فروش ۲ سال قبل حاصل می شود که در زیر نیز به صورت فرمول نمایش شده است:
اندازه شرکت (SIZE) که برابر با لگاریتم مجموع دارایی های شرکت د رانتهای سال مالی می باشد.
نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری که از تقسیم ارزش بازار داراییها به ارزش دف
تری حقوق صاحبان سهام حاصل می شود.
نسبت داراییهای مشهود به کل داراییها که از تقسیم مجموه دارایی ها مشهود به کل دارایی های شرکت حاصل می شود.
۳-۸- روش های جمع آوری و منابع داده های تحقیق
گردآوری داده های مورد نیاز پژوهش، یکی از مراحل اساسی آن است و به لحاظ اهمیت آن، باید به طور دقیق تعریف و مشخص شود. مرحله گردآوری داده ها آغاز فرایندی است که طی آن پژوهش گر یافته های میدانی و یا کتابخانه ای را گردآوری می کند و سپس به تجزیه و تحلیل آنها می پردازد و فرضیه های تدوین شده خود را مورد ارزیابی قرار می دهد و در نهایت نتیجه گیری می کند و پاسخ مساله پژوهش را به اتکای آنها می یابد. به عبارت دیگر، پژوهش گر به اتکای داده های گردآوری شده حقیقت را آن طور که هست کشف می کند. بنابراین، اعتبار داده ها اهمیت بسیاری دارد، زیرا داده های غیر معتبر مانع از کشف حقیقت می گردد و مساله و مجهول مورد نظر پژوهش گر به درستی معلوم نمی شود و یا تصویری انحرافی و ناصحیح از آن ارائه خواهد شد. برای حفظ اعتبار داده های گرداوری شده، پژوهش گر باید داده های صحیح را با دقت تمام گردآوری کند (حافظ نیا،۱۳۸۵).
مرحلۀ گردآوری اطلاعات آغاز فرایندی است که طی آن محقق یافته های میدانی و یا کتابخانه ای را گردآوری می کند و به روش استقرایی به فشرده سازی آنها از طریق طبقه بندی و سپس تجزیه و تحلیل می پردازد. برای جمع آوری داده ها و اطلاعات مورد نیاز در این تحقیق از روش کتابخانه ای استفاده شده است. ابزارجمع آوری اطلاعات تحقیق، اسناد کاوی، بانکهای اطلاعاتی و مشاهده می باشد. که داده های مورد نیاز در صورتهای مالی حسابرسی شده و یادداشتهای همراه شرکتها می باشد که از نرم افزارهای ره آورد نوین و تدبیر پرداز و همچنین آرشیو سایت بورس اوراق بهاداراستخراج شده است.
۳-۹ روش تجزیه وتحلیل دادهها
دانش آماری که در تحلیل آماری این تحقیق استفاده شده است شامل آمار توصیفی جهت توصیف و ارائه مشخصات آماری متغیرها و پارامترها و نیز ارائه جدول، راجع به دادهها و آزمونها (بدون استنباط و صرفاً جهت دستهبندی) و آمار استنباطی شامل تخمین و برآورد ضرایب میباشد.
جهت آزمون فرضیههای تحقیق از تحلیل رگرسیون و آزمون همبستگی اسپیرمن، و برای تحلیل فرضیات تحقیق از رگرسیون چندگانه خطی استفاده میشود. در زیر به طور مفصل به شرح این روشها و ویژگیهای آنها میپردازیم.
۳-۹-۱ مفهوم رگرسیون
واژه رگرسیون در فرهنگ لغت به معنی بازگشت است و اغلب جهت رساندن مفهوم “بازگشت به یک مقدار متوسط یا میانگین” بهکار میرود. بدین معنی که برخی پدیده ها به مرور زمان از نظر کمی به طرف یک مقدار متوسط میل می کنند .