Probability
qi
Desired
Reliability
DR
Sink
ID
شکل ۳‑۲ : ساختار Rreq
Request
ID
Source
ID
Sender
ID
Sink
ID
Coding
ratio
شکل ۳‑۳ : ساختار Rrep
هر گره میانی بعد از دریافت Rreq تغییرات زیر را اعمال می کند:
Sender ID را تغییر میدهد.
گره میانی مقدار این فیلد را با ID خود مقداردهی می کند.
فیلد EL را بروز رسانی می کند.
پروتکل RFTM از اطلاعاتی که از لایه های پایین بازخورد[۷۸] می شود استفاده می کند، لایه MAC اطلاعات انرژی را برای لایه شبکه فراهم می کند، گرههای میانی با دریافت Rreq انرژی باقیمانده[۷۹] خود را با مقدار موجود در فیلد EL مقایسه می کند اگر مقدار EL کمتر یا مساوی با مقدار انرژی باقیمانده در این گره باشد مقدار فیلد EL هیچ تغییری نمیکند در غیر این صورت مقدار انرژی باقیمانده در این گره در فیلد EL قرار میگیرد. در نتیجه هنگامی که چاهک بسته Rreq را دریافت می کند مقدار فیلد EL برابر حداقل انرژی موجود روی مسیر مورد نظر میباشد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
بروز رسانی فیلد qi
در شبکه های حسگر بیسیم، لینکهای بیسیم میتوانند دلائل اصلی خطا باشند اگر تعداد گامها از منبع به چاهک زیاد باشد احتمال دریافت بستهها توسط چاهک کم می شود. در پروتکل RFTM هر گره کیفیت لینکهای همسایههایش را میداند که این احتمال اینکه یک تکه با موفقیت روی لینک انتقال داده شود را تعیین می کند. گرههای میانی لینکهائی که احتمال موفقیت آن بالاتر است و به تبع گرهی متصل به لینک انتخابی را برای ادامه این مسیر انتخاب می کند البته در صورتی که گره بعدی قبلاً به مسیری با شماره شناسائی (منظور Request ID) یکسان اختصاص داده نشده باشد.
بعد از انتخاب لینک مورد نظر مقدار فیلد qi در بستهRreq در احتمال موفقیت لینک انتخابی ضرب می شود و نتیجه به عنوان مقدار جدید در فیلد qi قرار میگیرد. به عبارت دیگر بسته Rreq به هر گرهای که میرسد بیانگر حاصل ضرب احتمال موفقیت لینکهای قبلی روی این مسیر است. اگر احتمال موفقیت هر لینک برابر q باشد احتمال موفقیت هر مسیر برابر است با
(۳-۲)
میباشد که qk بیانگر احتمال موفقیت لینک kام روی مسیر i ام میباشد.
هنگامی که چاهک اولین بسته Rreq را دریافت می کند یک تایمر تنظیم می کند و بستههای Rreq بعدی را که بعد از این تایمر به چاهک میرسند در نظر نمیگیرد[۸۰] چون این مسیرها ممکن است تأخیر زیادی داشته باشند. چاهک با بهره گرفتن از اطلاعات موجود در Rreq که از مسیرهای مختلف میرسد جدول تصمیم گیری چاهک را مانند جدول ۳-۱ تنظیم می کند. قابلیت اطمینان روی چند مسیر به صورت زیر محاسبه می شود:
(۳-۳ )
Path
Min. Available
Energy Level
Successful
Probability
Hop
Count
Delay