۰/۳۰۶
نتیجه ازمون
توزیع متغیر نرمال است
توزیع متغیر نرمال است
توزیع متغیر نرمال است
توزیع متغیر نرمال است
توزیع متغیر نرمال است
توزیع متغیر نرمال است
جدول۴-۵ : جدول ازمون کلموگروف اسمیروف
ب ) بررسی نرمال بودن خطاها
در تحقیق حاضر، نرمال بودن توزیع باقیماندههای مدل با بهره گرفتن از آزمون KS مورد برسی قرار میگیرد. همانطور که در جدول شماره ۴-۶ مشخص است، نتایج این آزمون نشان میدهد باقیماندهها از توزیع نرمال پیروی میکندزیرا سطح معنی داری بیش از ۵% است.
باقماندههای مدل
کلموگرف اسمیرف z
۱/۰۵۰
مقدار معنی داری
۰/۲۲۰
نتیجه ازمون
توزیع متغیر نرمال است
جدول۴-۶ : جدول ازمون کلموگروف اسمیروف
ج) بررسی ناهمسان واریانس
رسم ساده مانده های عادی بر حسب مقادیر برازش شده اغلب برای روشن نمودن دو معین بودن مدل و یا انحراف از فرض همگونی واریانسها مفید است.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
شکل ۴-۷ الگوی تصادفی داده ها را حول صفر نشان می دهد و هیچ روند خاصی در نقاط مشاهده نمی شود.
۷-۴ الگوی تصادفی داده ها
د ) بررسی فرض استقلال خطاها
برای ازمون استقلال واریانس های بیان نشده در دوره های مختلف و به عبارتی خطاها یا باقی مانده های رابطه برآوردی رگرسیونی، که یک از مفروضات کلاسیک تجزیه و تحلیل رگرسیون خطی مرکب میباشد و خودهمبستگی نیز نامیده میشود، از ازمون دوربین واتسون استفاده شده است. این ازمون از مشهورترین ازمونها جهت تشخیص خودهمبستگی است. زمانی که آماره دوربین واتسون در دامنه ۵/۱ تا ۵/۲ باشد معرف ان است که خود همبستگی وجود ندارد ولی مقادیر بالاتر از ۵/۲ یا کمتر از ۵/۱ معرف ان است که جملات خطا به صورت تصادفی اتفاق نمی افتد. بنابراین نتایج غیر واقعی است، برای رفع مشکل خودهمبستگی و بهبود نتایج می توان همانند ناهمسانی واریانس از روش کمترین مجذورات تعمیم یافته استفاده کرد. نتایج محاسبه اماره دوربین واتسون برای رابطه میان متغیر وابسته و متغیرهای مستقل در جدول خلاصه شده است:
عدد مربوط به دوربین-واتسون مدل برابر با ۵۹/۱ میباشد که نشاندهنده عدم وجود خطای خودهمبستگی در مدل میباشد. .
ه ) استقلال خطی متغیرهای مستقل
صرف نظر از این استقلال نظری، در این قسمت از معیار ضریب همبستگی خطی پیرسون نیز به منظور سنجش استقلال خطی متغیرهای مستقل مدل استفاده شده است. جدول ۴- ۸ خلاصه نتایج این ارزیابی را نشان میدهد. تعداد داده ها در کلیه موارد ۲۹۰ بوده است.
برای بررسی استقلال خطی متغییرهای مستقل: به منظور ارزیابی استقلال خطی متغیرهای مستقل و به تعبیری برقراری فرض جمع پذیری از تحلیل همبستگی خطی پیرسون استفاده شده است که در آن به صفر میل کردن ضرایب همبستگی حاکی از قابل اغماض بودن تاثیرات متقابل متغیرها و به تعبیری استقلال خطی متغیرهای مستقل بوده است. همانطور که در جدول شماره ۴-۸ مشاهده میشود مقادیر ضرایب همبستگی میان متغیرهای مستقل در فاصله ۱۶۷/۰- تا ۴۲/۰ قرار دارد و استقلال خطی میان متغیرهای مستقل پذیرفته میشود.