مدل کسب وکار بانکهای اسلامی در طول زمان در حال تغییر و در حال حرکت در جهت دستیابی به ریسک نقدینگی بیشتر میباشد.
۲۰۱۳
سلیمان و همکاران
مدیریت تقدینگی
تجزیه و تحلیل داده های پانل
متغیرهای کنترلی اقتصاد کلان رفتار بانکداری اسلامی در مدیریت تقدینگی را تحت تأثیر قرار داده و مدیریت نقدینگی توسط عوامل مشخص بانکی و چرخه اقتصادی شکل گرفتهاند.
۲۰۱۳
آقبادا و اسوژی
مدیریت نقدینگی و عملکرد بانکداری
تحلیل یک متغییره و تجزیه چندگانه
مدیریت نقدینگی کارآمد یک بانک به صورت قابل توجهی تحت تأثیر سرمایه بکار گرفته شده در آن بانک بوده و تأثیری مثبت بر روی سودآوری آن دارد
فصل سوم:
روش تحقیق
فصل سوم :
روش تحقیق
۳-۱) مقدمه
روش تحقیق در این فصل مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور روش کلی یا نوع تحقیق بر مبنای ۴ مورد از معروف ترین معیارهای طبقه بندی تحقیقات بیان شده است. پس از آن به تعریف جامعه آماری یا گستره مکانی تحقیق که افراد حقوقی یا حقیقی مورد مطالعه در ارتباط با متغیرهای تحقیق تعریف شده است. روش مطالعه جامعه آماری از جهت دامنه شمول افراد به عنوان کلیت یا سرشماری، مطالعه بخشی یا نمونه گیری و روش مورد استفاده در این مورد بحث شده است. ابزارها و روش های گردآوری داده های عملکردی و غیر عملکردی به دست آمده از مطالعه اسناد و مدارک مربوط به داده های تاریخی به ادامه بحث اختصاص یافته است. پایان بخش فصل حاضر، ابزار و روش های تجزیه و تحلیل داده ها مشتمل بر روش های آماری و غیر آماری نظیر تحلیل پوششی داده ها مبتنی بر برنامه ریزی خطی، مدل تحقیق یا چارچوب تعریف و اندازه گیری متغیرها و تعیین رابطه بین آن ها، و در نهایت نرم افزارهای مورد استفاده در گردآوری، پردازش یا تحلیل داده ها جهت تحلیل کارآیی یا تحلیل همبستگی بین نتایج کارآیی و میزان جذب سپرده ها مورد بحث واقع شده است.
۲-۳-روش کلی تحقیق
روش کلی این تحقیق را میتوان از چهار جهت به شرح ذیل مشخص کرد:
- از جهت هدف: این تحقیق به دنبال طرح نظریه الگو یا ابزار جدید نبوده بلکه به دنبال به کارگیری روشها و مدلهای موجود مربوط به ارزیابی عملکرد در قلمرو تحقیق در راستای اندازه گیری کارآیی شعب و عوامل موثر برآن مبتنی بر آن بهبود عملکرد در قلمرو تحقیق بوده است، بدین لحاظ میتوان این تحقیق را از نوع تحقیقات کاربردی نامید.
- از جهت روش استنتاج: از آن جهت که از طرفی جامعه آماری در این تحقیق به طوری که متعاقباً مورد بحث قرار گرفته بر نمونه آماری منطبق و از طرف دیگر در اندازه گیری کارآیی از مدل سازی ریاضی بهره گرفته شده است. بر همین مبنا طی استنتاج، هدف تعمیم و تسری نتایج نبوده و ابزارهای مورد استفاده از نوع توصیفی و به عبارتی روش استنتاج توصیفی بوده است.
- از جهت طرح تحقیق: با عنایت به اینکه داده های آماری مورد استفاده در این تحقیق دادهای عملکردی مربوط به آخرین مقاطع زمانی دوره ای بوده و به طور کلی بازه زمانی گذشته میباشد طرح تحقیق از نوع پس رویدادی، گذشته نگر یا توصیفی- تحلیلی مبتنی بر تجربیات گذشته میباشد.
-
-
- از جهت ماهیت داده ها و روش ها: داده های آماری و متغیرهای مورد استفاده در این تحقیق غیر کیفی و در تعیین اندازه گیری کارایی و سنجش تاثیر آن بر جذب سپرده های شعب از روش های کمی مدل سازی ریاضی و تحلیل همبستگی کمی استفاده شده است، بنابراین روش کلی یا نوع تحقیق از جهت ماهیت و نوع داده ها و روش های مورد استفاده از نوع “کمی” یا “غیر قضاوتی” بوده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
-
۳-۳- تعریف جامعه آماری
در این تحقیق جامعه آماری عبارت از شعب بانک کشاورزی در سطح استان اصفهان که دادههای عملکردی آنها قابل دسترسی بوده، و قابلیت مقایسه با یک دیگر را از جهت اهداف و کم و کیفعملکرد داشتهاند، تعریف شدهاست. این شعبه ها با عنایت به محدودیت دسترسی به دادههای عملکردی و قابلیت مقایسه محدود به ۱۵۰ شعبهشده که به دلیل محدودیت محرمانه بودن دادهها، و تعهد اخلاقی محقق آن ها را با کدهای ۵۰۰۱ تا ۵۰۵۰ کد بندی شده است. یادآور می شود این کدها هیچ ربطی به کدهای تعریف شده سیستم بانکی ندارد. دادههای عملکردی این شعبههای استانی بانک کشاورزی، مبتنی بر دادههای تاریخی سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۳ گردآوری شده است.
محدودیتی که در انتخاب تعداد شعب مورد مقایسه لحاظ شده، این استکه تعداد شعبه ها یا واحدهای مورد مقایسه باید اقلا سه برابر مجموع تعداد دادهها و ستادهها باشد. که این قاعده در تحقیق حاضر نیز رعایت خواهد شد. در این تحقیق مرزهای جامعه آماری به دلیل محدودیت دسترسی به دادههایتاریخی قابل اتکا به صورتزیر تعریف شدهاند:
یک) بازه زمانی: سالمالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۳٫
ب) قلمرو مکانی: استان اصفهان و در نتیجه شعبه های استانی بانک کشاورزی در این استان که در محدودهزمانی تحت بررسیدادههای عملکردی آنها قابل دستیابی باشد.
ج) قابلیت مقایسه: به جهت حساسیت روش تحلیل پوششی داده ها به داده های افراطی یا عملکردهای تخصصی، سرپرستی ها و شعب واقع در روستاها و شهرهای کوچک که متاثر از محدودیت جمعیتی یا زمینه فعالیت، شعب با عملکردهای افراطی یا نقاط پرت حذف شده اند.
۴-۳- حجم نمونه و کفایت آن
در اجرای تحقیق حاضر به منظور تعیین ارتباط بین متغیرها و پردازش و تحلیل داده ها از روش بهینه سازی ریاضی و در نتیجه استنتاج توصیفی بهره گرفته شده است، بنابراین حجم نمونه آماری یا n منطبق بر حجم جامعه آماری یا N بوده و برابر با ۵۰ می باشد. حجم یاد شده در تعریف جامعه آماری و مرزهای آن در بند قبل منطبق بر حجم جامعه آماری تعیین شده است. بنابراین تعیین حجم نمونه آماری با بهره گرفتن از فرمول ها یا جداول آماری به منظور تعیین حجم نمونه آماری مد نظر قرار نگرفته است.
۵-۳- روش نمونه گیری
به جهت حساسیت روش تحلیل پوششی داده ها به جهت قابلیتکافی دادهها، و تکیه بر روش مدل سازی ریاضی در تحلیل کارآیی کل آنها به “روش سرشماری” انتخاب شده و از نمونهگیریتصادفی استفادهای به عمل نیامده است.
علاوه بر این از آنجا که تحقیق حاضر به مدل سازی پرداخته و در نتیجه از روش استنتاج توصیفی استفاده شده است ،نمونه گیری وجود نداشته واطلاعات کل جامعه مشتمل برشعب منتخب دربازه تحت قلمرو این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته وجامعه ونمونه برهم منطبق بوده اند.
۶-۳- روش های گردآوری داده ها
در این تحقیق بسته به مورد از روشهای زیر جهتگردآوری دادهها بهرهگرفته شدهاست:
بهمنظور گردآوری مبانینظری و پیشینهتحقیقات مربوط که در ایران یا سایر کشورها در ارتباط با متغیرها، نحوه اندازهگیری، و روابط بین آنها از مطالعه کتابخانه ای استفاده شده است. از روش جستجوی اینترنتی برایتکمیل پیشینه تحقیق علاوه بر مطالعه کتابخانه ای بهره گرفته شده است.