H2O
۳.۳۴
N2
۷۵.۶
AR
۰.۰۹
با توجه به داده های فوق دما، فشار، آنتالپی و دبی جرمی در نقاط مختلف سیکل نیروگاه نکا به صورت جدول (۴-۵) میباشد. این جدول به دو بخش حالت بار کامل که در آن مشعل کانالی با حداکثر دبی سوخت در مسیر میباشد و حالت بدون حضور مشعل کانالی نمایش داده شده است.
همچنین در جدول (۴-۶) نیز خواص ترمودینامی دود در مقاطع مختلف بویلر بازیاب از حمله دما، دبی جرمی، انتروپی، آنتالپی و اگزرژی جریان به درج شده است.
جدول ۴-۵: خواص ترمودینامیکی بخار در مقاطع مختلف بویلر بازیاب حرارت در دوحالت دارای مشعل کانالی و در حالت بدون حضور مشعل کانالی
بدون حضور مشعل کانالی
در حضور مشعل کانالی
جدول ۴-۶: خواص ترمودینامیکی دود در مقاطع مختلف بویلر بازیاب حرارت در دوحالت دارای مشعل کانالی و در حالت بدون حضور مشعل کانالی
بدون حضور مشعل کانالی
در حضور مشعل کانالی
۴-۳ پارامترهای طراحی در الگوریتم GA تشریح روابط ریاضی مورد استفاده در سیکل
۴-۳-۱ تشریح سیکل بخار مورد استفاده و معرفی پارامترهای طراحی استفاده شده در الگوریتم ژنتیک
۴-۳-۱-۱ تشریح سیکل بخار تحلیل شده
همانطور که در شکل (۴-۲) نمایش داده شده است، از سیکل نکا پس از اندکی تغییر جهت تولید همزمان توان و آبشیرین مورد استفاده قرار گرفته است. برای این امر بخار خروجی از بخش LP و HP به در ترتیب در طبقات کم فشار و پرفشار وارد یک توربین بخار که دارای فشار پشت بالاتر از فشار محیط میباشند میشوند و با فشار پشت خروجی از توربین وارد یک واحد آب شیرینکن MED-TVC می شوند. در واقع بخار خروجی از توربین بیشترین حجم بخار ورودی به واحد شیرین سازی آب میباشد اما مقداری بخار نیز از درام بخش فشار ضعیف و یک مبدل بخار مستقل در کنار مبدل بخار هوازدا که دارای فشاری برابر با فشار بخار پشت توربین میباشد کل بخار ورودی به آب شیرین کن را میسازند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
شکل ۴-۲: شماتیک سیکل بخار مورد بررسی در تحلیل انجام شده
آب دریا نیز پس از عبور از مراحل لجن زدائی وارد واحد شیرین سازی آب میگردد. در این واحد ابتدا
آب دریا پس از عبور از کندانسور موجب تقطیر بخار خروجی از افکت آخر MED-TVC شده و دمای آن به میزان ۵ تا ۱۰ درجه افزایش مییابد که در این تحلیل این میزان همان ۵ درجه در نظر گرفته شده است. سپس آب دریای خروجی از کندانسور به دو بخش تقسیم می شود حجم قابل توجهی از آن به عنوان آب مازاد دوباره به دریا باز میگردد و بخش باقی مانده از آن به عنوان آب تغذیه وارد آب شیرینکن میگردد. آب تغذیه وارد شده در هر بخش به دلیل پدیده فلش در زمان ورود بلافاصله به حالت اشباع در خواهد آمد که بدین طریق آب باقی مانده دارای درصد نمک بالاتری به نسبت آب دریا خواهد بود و بخار خروجی بدون املاح و نمک میباشد. مقدار پس ماند هرمرحله در این نوع از آب شیرینکن وارد مرحله بعد شده و در نهایت از مرحلهی آخر با دمای افکت آخر و با مقدار شوری مجاز (PPM70000) وارد دریا می شود. بخار تشکیل شده در هر مرحله نیز وارد مرحله بعد می شود تا علاوه بر تامین حرارت افکت بعد، کوندانس گردد. بخار خروجی از افکت آخر نیز همانطور که گفته شد پس از عبور از کندانسور، کوندانس شده و با بخارات کوندانس شده مراحل قبلی جمع و به عنوان دمین بدون املاح می تواند پس از اضافه نمودن اندکی املاح به عنوان آب شرب مورد استفاده قرار گیرد.
بخار آب وارد شده از بویلر بازیاب و توربین بخار به واحد شیرین سازی آب با عبور از ترموکمپرسور دوچار افت فشار شده و با اضافه شدن اندکی آب اشباع به حالت بخار اشباع وارد مرحله اول میگردد. بخار کوندانس شده خروجی از این مرحله دوباره وارد سیکل بخار و بویلر بازیاب میگردد.
۴-۳-۱-۲ پارامترهای مرجع در مدلسازی با بهره گرفتن از الگوریتم ژنتیک
جدول۴-۷: پارامترهای طراحی موجود در سیکل تولید همزمان توان و آب شیرین
Parameter
Range