آزمایش
مرجع
تأثیر تعداد تراکنشهای ورودی به سیستم بر زمان اجرای تراکنشها
(Hedayati, et al., 2010)
تأثیر اندازه هر تراکنش (تعداد دستورات هر تراکنش) بر زمان اجرا
(Singhal, 1991)
تأثیر تعداد دادههای مشترک و غیر مشترک تراکنشها بر زمان اجرا
(Al-Jumah, et al., 2000)
تأثیر تعداد دادههای مشترک در تراکنشهایی بدون داده غیر مشترک بر زمان اجرا
(Al-Jumah, et al., 2000)
برخی از مزایا و معایب روشهای مدلسازی و شبیهسازی
در اینجا قصد داریم مزایا و معایب بعضی از روشهای بیان شده را بگوییم.
- مزایای شبکههای پتری
بدیهی است که ادعایی نیست که شبکهی پتری از همه روشهای دیگر مدلسازی بهتر است. اما در بسیاری از جهات استفاده از این روش مدلسازی بسیار مناسبتر است.
-
-
- برای مدلسازی تمام سیستمها مناسب است و مختص به نوع خاصی از سیستمها نیست (Jensen, Christensen, Kristensen, and Michael, 2010).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
-
- شبکههای پتری دارای عناصر کم ولی کارآمد هستند که این ویژگی منجر به سادگی کار با این شبکهها شده است (Devillers, and Best, 1987).
- شبکه پتری را میتوانیم با زمان ادغام کنیم تا کارایی سیستم را مورد ارزیابی قرار دهیم یعنی گلوگاههایی که در سیستم زمانبَر هستند را پیدا کنیم (Moreno, 2007) و (Jensen, et al., 2010).
- شبکههای پتری امکان تعریف سلسله مراتبی را نیز دارند؛ بدین صورت یک شبکه پتری بزرگ را میتوان از مرتبط کردن چندین شبکه پتری کوچکتر ساخت (Devillers, and Best, 1987).
- شبکههای پتری قدرت زیادی دارند و در آنها الگوریتمهای مختلفی جهت تحلیل شبکهها ارائه شده است.
- نمایش گرافیکی شبکه پتری درک مسائل را ملموستر میکند و باعث جذابیت بیشتر میشود (Jensen, et al., 2010).
- شبکههای پتری در برابر تغییرات کوچک در یک سیستم مدلسازی شده مقاوم هستند (Jensen, et al., 2010).
- شبکه پتری را میتوانیم با زمان ادغام کنیم تا کارایی سیستم را مورد ارزیابی قرار دهیم یعنی گلوگاههایی که در سیستم زمانبَر هستند را پیدا کنیم (Jensen, et al., 2010).
- مشکلات روش صف
شبکهی پتری عملکرد بسیار مناسبی دارد و پیچیدگیهای تحلیل در روش صف را ندارد. به طور مثال، (Sarkar, and Nabendu, 2009) برای تجزیه و تحلیل، یک الگوریتم (الگوریتم قفل متمرکز) را انتخاب کرده است که قبلاً با بهره گرفتن از تجزیه و تحلیلهای صف بررسی شده است. سپس مجدداً آن الگوریتم را توسط شبکه پتری بسط یافته تحلیل کرده است. مشاهده شده است که نتایج به دست آمده در آن مطالعه نیز مطابق و بسیار نزدیک به نتایج به دست آمده توسط تحلیل در روش صف است ولی دشواریهای روش صف در مدلسازی آن مشاهده نشده است.
- معایب مدلسازی مارکف
با توجه به ماهیت پیچیدهی الگوریتمهای کنترل همروندی، بسیار دشوار است که بخواهیم عملکرد آنها را از طریق تجزیه و تحلیل ریاضی و با دقت بررسی کنیم (Singhal, 1991). در آنجا، نشان داده شده که حتی پس از تعیین برخی از مفروضات، مدل کردن دقیقِ عملکرد و بازدهی الگوریتم کنترل همروندی مرتبسازی زمانمهر پایهای با کمک مدل مارکف، آنقدر پیچیده است که عملاً پیدا کردن راه حل فرم بستهی آن غیر ممکن است. برای سادهتر کردن موضوع به این صورت عمل شد که یک تراکنش به صورت ایزوله به جای بررسی کل سیستم، تجزیه و تحلیل شد. چنین تجزیه و تحلیلی پیچیدگی قابل ملاحظهای را کاهش داد. روش مورد استفاده در تجزیه و تحلیل الگوریتمهای کنترل همروندی با مدل مارکف تقریبی است و اصولاً روش با مثال عددی نشان داده میشود.
لزوم انجام تحقیق
با توجه به بررسیهای صورت گرفته و مطالعه پیشینه تحقیق، که در این بخش نیز به آن اشاره شد، این نتیجه به دست آمد که تا کنون به ارزیابی الگوریتمهای کنترل همروندی ۲PL، WW و WD بر اساس پارامترهای ذکر شده در جدول ۱-۱، پرداخته نشده است و تأثیر این پارامترها بر زمان پاسخ این الگوریتمها، مورد بررسی قرار نگرفته است.